Проверяват всички къщи за гости, изградени с европейски средства

от 

Главният прокурор разпореди да бъдат проверени всички 746 къщи за гости, за които са платени над 200 милиона лева европейски средства. Стана ясно, че община Сандански не съдейства на прокуратурата за разследването на „къщата за гости“, която се твърди, че е на бившия зам.-министър на икономиката Александър Манолев. Има съмнение, че трите къщи на свекъра на Елена Йончева са изградени върху забранена за европейско финансиране на такива обекти територия.

Само часове след като прокуратурата обяви, че започва проверка на „къщата за гости“ в Сандански, която по документи е собственост на ЕТ „Агротрейд – Ана Димитрова“, в община са постъпили справки декларации за нощувки на туристи от момента на построяването ѝ до 17 април тази година.

Ще се проверяват и над 200 луксозни джипа и АТВ-та купени по програмата за разходка на туристи в труднопроходими планински местности, както и два катамарана и яхти за туристически круизи по Дунав и Черно море. Има съмнение, че те се ползват за лични цели. По сигнали в прокуратурата са образувани проверки още за апартаментите на вицепремиера и военен министър Красимир Каракачанов и на заместник-председателя на антикорупционната комисия Антон Славчев.

Целият материал по темата и видео в сайта на БНТ

Start typing and press Enter to search