Радев печели изборите в цялата страна с изключение на Кърджали

Вторият тур на изборите за президент премина при слаб интерес на избирателите в цялата страна, като двойката Румен Радев – Илияна Йотова печели във всички избирателни район с изключение на Кърджали, където печели двойката Анастас Герджиков – Невяна Митева (с 64,16% срещу 35,84%).

Приблизително равенство има в избирателен регион Разград, където за Румен Радев гласуваха 50,21%, а за Анастас Герждиков – 49,79% от подалите своя вот.

При слаб интерес, както в цялата страна, премина втория тур в Габрово. Окончателните резултати от избора за президент и вицепрезидент в Габровския избирателен район показват, че двойката Румен Радев – Илияна Йотова води с 64%. Анастас Герджиков и Невяна Митева са предпочели 35% от избирателите, предаде кореспондентът ни Велина Махлебашиева.

В Пловдив обработката на 100% от изборните протоколи показва убедителна победа за президентската двойка Радев – Йотова (68,10% срещу 31,90%). В Пловдивска област Румен Радев печели вота с 68,46%,  а за проф. Анастас Герджиков са гласували 31,54%, предаде кореспондентът ни Кремена Данева.

При 100% преброени изборни протоколи от балотажа в Сливенска област победител е двойката Румен Радев и Илияна Йотова. Данните са към 06.00 ч. сутринта.  Кореспондентът ни Стоян Радев информира, че за Радев и Йотова са гласували 69,49% от имащите право на глас в областта. За Анастас Герджиков – Невяна Митева-Матеева са гласували 29,52%.

В област Ловеч при 100% обработени протоколи двойката Румен Радев – Илияна Йотова събира подкрепата на 67,68 на сто от гласувалите на вчерашния балотаж. Анастас Герджиков и Невяна Митева са подкрепени от 31,28% от избирателите в областта, предаде Пламен Христов.

68,1 процента от гласовете във втория тур на президентските избори в Благоевградска област са за Румен Радев и Илияна Йотова. 30,8% е резултатът на Проф. Анастас Герджиков и Невяна Митева.  Нямаше проблеми с предаването на изборните книжа, съобщиха от Районната избирателна комисия, които вече успяха да предадат документите в ЦИК. Информацията е на кореспондента ни Кети Тренчев.

В област Велико Търново на балотажа кандидат-президентската двойка Румен Радев – Илияна Йотова печели с три пъти по-висок резултат от Анастас Герджиков – Невяна Митева. Кореспондентът ни Здравка Маслянкова информира, че при 34% избирателната активност е преминал вторият тур на президентските избори в област Велико Търново, което е с 3 на сто по-слабо от първия тур.

Двойката Румен Радев и Илияна Йотова печели 71,35% от гласовете в Хасковска област при 100% обработени протоколи. За Анастас Герджиков и Невяна Митева са гласували 27.73%. Избирателната активност е 33.21%, предаде Дора Атанасова.

Със 72, 13 на сто от гласовете Румен Радев и Илияна Йотова печелят балотажа в област Враца. Атанас Герджиков и Невяна Митева получават подкрепа от 26,80 на сто., съобщи Ива Антонова.

Съотношението между Радев – Йотова спрямо Герджиков – Митева в Кюстендилско е 2 към 1. За новия президентски мандат на Румен Радев са гласували 65,97% , а за конкурентите им  – 32,24%, предаде Кирил Фалин.

65,86 процента е резултатът, с който Румен Радев и Илияна Йотова печелят в Перник балотажа  за президент и вицепрезидент . За тях са гласували с 4 хиляди души повече отколкото на първия тур. За проф. Анастас Герджиков и Невяна Митева гласа си са дали 32.66 процента от имащите право на вот, съобщи Елена Тамакярска.

В Стара Загора Румен Радев печели убедително при 100 процента обработени протоколи със 71,06% от гласовете. За Анастас Герджиков  са гласували 27,74 на сто от отишлите до урните, предаде радио Стара Загора.

При 100 процента обработени протоколи, в област Пазарджик Румен Радев и Илияна Йотова получават 67,26 процента. За Анастас  Герджиков и Невяна Митева са гласували 31,61 процента. Вчерашните избори преминаха при рекордно ниска избирателна активност за региона, съобщи радио Пловдив.

 

Start typing and press Enter to search