Булфото

Двама души загинаха при самолетна катастрофа с малък двуместен самолет край Ихтиман. Машината е изгубила височина и се е разбила, малко след като е излетяла. Загиналите Иван Костадинов и Вяра Лозанова са били опитни пилоти, според техни приятели.

Регистрираната в Италия машина е имала летателен план от РВД. Самолетът излетял от Черньово и е трябвало да стигне до летищната площадка в село Драганово, но – за съжаление – се е разбил няколко минути, след като е потеглил. Изгубил е рязко височина, пада близо до точката на излитане и при сблъсъка се самозапалва. В този момент Бисер е с животните на паша.

Според експертите най-вероятната причина за инцидента е пилотска грешка, посочва bTV.

„Времето днес беше много хубаво. Не съм удебен, че времето е повлияло на този полет. Може би грешка в техника или технология на пилотиране.”, смята Христо Христов от Специализирано звено за разследване на авиационни събития.

От министерството на транспорта определиха самолета като „експериментален”. Близък приятел на загиналите Иван Костадинов и Вяра Лозаноова обясни, че машината е разработка на НАСА, а двамата били опитни в авиацията.

„Той е един от хората, които дават сърцето си за леката авиация и използва всяка свободна минута да отиде на летището и да полети. Всеки миг откъснат от бизнеса го прекарваше на летището със самолета”, разказва Антон Георгиев, член на УС на Авиационно сдругение „Криле”

novini.bg

- РЕКЛАМА - евтин куриер