FPI HOTELS & RESORTS представиха нова концепция за ресторант La Branche и нови предложения за сезон 2020

Ресторантът на хотел Crystal Palace е ребрандиран в партньорство с Нов български университет

 

Една от инвестиционните компании с изцяло български мениджмънт, ФеърПлей Пропъртис Мениджмънт ЕООД (ФППМ), представи новите предложения на FPI Hotels & Resorts за сезон 2020.

По време на специално организирана дегустация, топ-мениджмънтът на групата представи новата концепция на реновирания си обект – ресторант La Branchе, разположен в сърцето на град София, на метри от Докторската градина. Селектираното меню, включващо любопитни интерпретации на френската, италианската и испанската кухня в обедните предложения на ресторанта, бе представено от главния готвач Петър Цветански. Новата концепция на реновирания ресторант на хотел Crystal Palace е част от предложенията за настоящата година на FPI Hotels & Resorts.


Ресторантът е ребрандиран в партньорство с екип студенти от Нов български университет с ръководители доц. д-р Илия Кожухаров, член на програмния съвет на Департамент „Кино, реклама и шоубизнес“, и доц. д-р Кристиян Постаджиян, директор на програмния съвет на същия департамент. Това е третият проект, по който ФеърПлей Пропъртис Мениджмънт сътрудничи съвместно и успешно със студенти от НБУ, като им осигурява възможност за изява с работа по реални обекти.

„През 2020 навършваме 15 години и се радваме, че за този период успяхме да запазим усещането за индивидуалния подход, който имаме към обслужването на клиентите ни и представяме при реновирането на ресторант La Branche. Той е наша запазена марка и ни позволява да се отличим от световните хотелски вериги, и така да запазим успешно присъствието на FPI Hotels & Resorts в България.“ сподели изпълнителният директор на компанията Никола Петков.

„За нас беше удоволствие да предоставим достъп до бутиковата артистична обстановка и атмосфера на хотел Crystal Palace за заснемането на сцени от популярните български сериали „Пътят на честта“ и „Под прикритие“, както и от игралните филми „Писма от Антарктида“, „Ягодова луна“ и „Отряд за бързо реагиране“. Съчетанието на аристократична архитектура и исторически забележителности в Arena di Serdica отличи хотела пред кардиналите, които придружаваха Негово светейшество папа Франциск при апостолическото му посещение в България през 2019 г.“, допълни Петрана Грахльова, управител хотели в София.

FPI Hotels & Resorts:
FPI Hotels & Resorts управлява 3 хотела в София – Бутик Хотел Арена ди Сердика, Бутик Хотел Кристъл Палас и Хотел Хил София, както и два ваканционни обекта – Ваканционно Селище Санта Марина до черноморския град Созопол и Св. Иван Рилски Хотел и Апартаменти в целогодишния курорт Банско. В допълнение към основната си дейност, компанията е активна и в управлението на имоти, като предлага услуги, включващи управление на собствеността, отдаване под наем и поддръжка на имотите в курортни комплекси.
FPI Hotels & Resorts е отличена с авторитетната награда на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация „Най-успешно развиващата се българска хотелска верига”. Компанията убедително се налага на българския пазар като престижна хотелска марка с гарантирано качество на предлагания туристически продукт. Обектите от веригата са сертифицирани с ISO 9001 – за качествено управление на хотели и туристически услуги и ISO 22000 – за качествено управление на ресторанти и храни. Мажоритарният собственик ФеърПлей Интернешънъл АД отбелязва своето 26-годишно присъствие в България.
FPI Hotels & Resorts, ФеърПлей Пропъртис Мениджмънт ООД и хотелите, част от портфолиото на компанията са носители на още много награди както за управление на хотели и ваканционни селища, така и за приноса на веригата и нейния екип към развитието на туризма и управлението на хотелски имоти в България.
5-звездният хотел Арена ди Сердика е разположен в сърцето на столицата и представлява елегантна модерна сграда, в която се съхранява едно от най-ценните съкровища на София – останките от римския амфитеатър на древна Сердика, датиращи от III-IV век. Хотелът разполага с 63 стаи и апартаменти, 2 ресторанта, 4 конферентни зали, лоби бар и уелнес клуб.
4-звездният бутик хотел Кристъл Палас се намира в центъра на София, в непосредствена близост до Докторската градина, Националната библиотека в София, Софийския университет, катедралата Александър Невски и т.н. Той разполага с 63 стаи и апартаменти, които стоят зад необикновена фасада, обявена за архитектурен паметник, 2 конферентни зали, лоби бар, изискан ресторант и уелнес клуб.
4-звездният Хотел Хил София е разположен на най-високия хълм в София в квартал Лозенец и разполага с общо 48 стаи, лоби бар, бизнес център, конферентна зала, фитнес и уелнес клуб.
Ваканционно Селище Санта Марина е на 2 км северно от старинния град Созопол. То се състои от общо 80 триетажни и четириетажни вили с над 1 300 апартамента с различни размери и предоставя широка гама от услуги и развлечения. На разположение на гостите са плаж, 5 плувни басейна, 5 детски басейна, слънчеви тераси, рецепция, 4 тематични ресторанта, детски кът и анимационна програма на три езика, 2 супермаркетa, 3 пул бара, кафе-сладкарница, различни магазини, уелнес център и фризьорски салон, медицински център, тенис център с 8 тенис корта, игрище за футбол, перално и химическо чистене, вътрешен транспорт с електрически автобуси, мини-влакче от/до Созопол и др.
Построен в типичния алпийски архитектурен стил Св. Иван Рилски Хотел и Апартаменти се намира в ски-курорт Банско. Комплексът се състои от хотелска част със 100 стаи и апартаменти и 162 апартамента, разположени в 4 апартаментни къщи, уелнес център, един от най-големите закрити басейни в града. Предлага 3 ресторанта, включително традиционна българска механа, 2 бара и 3 конферентни зали.
Обновеният ресторант LA BRANCHE в хотел Кристал Палас съчетава артистичната атмосфера на района с модерни интериорни елементи и така създава космополитно усещане у гостите му. Главният готвач Петър Цветански създава елегантни интерпретации на класиките от френската, италианската и испанска кухня и специалното сезонно обедно меню.
В италианския панорамен ресторант La Terrazza di Serdica на хотел Арена ди Сердика главният готвач Димитър Павлов предлага меню в духа на най-добрите италиански кулинарни традиции. То съчетава вкусове с подбрани и малко познати на българската публика сезонни предложения от всички райони на Италия.