rodopi-info.com: ДАНЪЧНИ ПОД ПРИКРИТИЕ ДРУСАТ 2 ЧАСА ХОРА, ЗА КАСОВ БОН ОТ 1,50 ЛВ

Всичката Мара втасала, само левчетата на бабите от Марково останаха необложени, смеят се зевзеците в селото

Служители на НАП са провели тайна операция на територията на село Марково, научи Родопи-инфо от свои източници в баровското село.

Целта на тайното мероприятие е била да се заловят „нарушители“, които ощетяват фиска и нанасят щети на държавния бюджет. За целта двама служители на държавната агенция се появяват в читалището на селото, в деня, в който танцовия състав има сбирка. Заявили на членовете на танцовата група, че са нови жители на селото и искат да се запишат за членове на състава им. Никой не се усъмнил в истинността на думите им и били приети да участват в тренировката на състава.

ДВА ЧАСА СЛУЖИТЕЛИТЕ НА НАП,  ПОД ПРИКРИТИЕ, ДРУСАЛИ ХОРА И РЪЧЕНИЦИ, ПРАВЕЙКИ СЕ НА ТАНЦЬОРИ.

Накрая членовете на състава започнали да събират помежду си по 1,50 лв. за да покрият част от разходите по наемането на хореограф и други дребни харчове.

В този момент двамата данъчни се изпънали и извадили служебните си карти. Поискали от служителите на читалището в Марково обяснения защо не им се издава касов бон за 1,50 лв.

„Да се смееш ли, да плачеш ли?“, коментираха запознати със случая марковци.

„ВСИЧКО В ДЪРЖАВАТА Е ЦЪФНАЛО И ВЪРЗАЛО И… САМО ЛЕВЧЕТАТА НА БАБИТЕ, ОТ ТАНЦОВИЯ СЪСТАВ, ОСТАНАХА НЕОБЛОЖЕНИ!“,

заяви местен зевзек.

Друг е въпросът, че администрацията на „най-успешния кмет“ Пламен Спасов от ГЕРБ, както се самоназовава самият той, не е отделила и лев от години за подпомагане дейността на танцовия състав в селото.

Ясно е, че кмета Спасов няма нито необходимото образование, нито необходимата обща култура, за да знае, че човекът е социално животно и като такъв най-добре изразява себе си като общува със себеподобни. И е редно, като не можеш да оправиш пътищата и другата социална инфраструктура в селата, поне да отделиш средства в бюджета за да могат хората да се събират и да общуват помежду си!

източник

Start typing and press Enter to search