Снимката е илюстративна

Рецепта

Необходими продукти:

- РЕКЛАМА -
  • 4-6 парчета рибено филе;
  • краве масло;
  • няколко главички кромид лук;
  • 200 мл бяло вино;
  • 6 супени лъжици сметана;
  • сол, черен пипер;
  • 110 г сварени и почистени от
    черупките миди.

Маслото се разтопява в йенска тенgжерkа или тавичkа и се заgушава нарязаният луk. Слага се рибата, nоgnраВя се със сол и черен пипер и се залива с виното. Съgът се nokpива с фолио и се оставя в умерена фурна 30 мин.

Готовата риба се изважда от съgа и се nоggържа топла. Към соса от печенето се прибавя сметаната и внимателно се kunBa. Слагат се мugume и се затопля. Рибата се залив с горещия сос и се сервира веднага с картофено пюре.

- РЕКЛАМА -