Румен Петков алармира за нередности в община Вълчи дол

Председателят на ПП АБВ Румен Петков алармира за нередности в община Вълчи дол. Пред медиите той съобщи, че ще подаде сигнал по този случай и за нарушения в изграждането на газовата връзка Гърция – България.
За община Вълчи дол Петков обясни, че има решение на КПКОНПИ, с която е установен конфликт на интереси на кмета Георги Тронков. Независимо от това, повече от месец ОИК отказва да отстрани кмета от длъжност, както е по закон.

„В крайна сметка на 11 юни Общинската избирателна комисия с 10 на 0 гласа взе решение за отстраняването на кмета Георги Тронков от длъжност – прекратяване предсрочно пълномощията му. 12, 13, 14, 15 юни – кметът продължава да ходи на работа и да управлява. Председателят на Общинския съвет Димитър Тодоров, който е кандидат за депутат на изборите за 11 юли, не е подал заявление за отпуск. Той продължава да изпълнява длъжност председател на Общинския съвет, което също е в противоречие със закона. На предните избори – по същия начин“.

Петков подчерта липсата на всякакъв контрол по спазване на правилата и законите и добави, че това е една от задачите за генерално решение от служебния кабинет.
„Ще напиша сигнал до министъра на вътрешните работи, защото не вярвам на главния прокурор Иван Гешев. Ще напиша сигнал и във връзка с газовата връзка Гърция – България. Не се колебая да кажа – налице са тежки корупционни практики. Ще направя възможното до края на седмицата двата сигнала да са в деловодството на МВР“.

Start typing and press Enter to search