Съдия Даниела Врачева: Вълчо Арабаджиев трябва да бъде освободен!

Магистрат по едно от най-коментираните дела напоследък се застъпи за подсъдимия. Съдия Даниела Врачева е категорична по казуса с Вълчо Арабаджиев и обяви, че той трябва да бъде освободен.

Според нея прокуратурата разполага само с косвени доказателства. Тя призна, че недоумява как е възможно в досъдебното производство да не е направено нищо за 5 месеца в посока да се представи доказателство. Заради това Вълчо Арабаджиев трябало да бъде освободен без каквато и да е мярка за неотклконение. Прокурорът по делото без никаква връзка с делото изложи фактология, свързана с високите заплати, които са взимали родителите на Вълчо Арабджиев от Захарен комбинат – Пловдив – действие, което по никакъв начин не нарушава закона. След продължилото 8 часа заседание на съда пред Сашо Диков адвокатът на задържания Илиян Василев коментира, че когато има състав от трима съдии има лице докладчик, който има задължението да проучи много детайло и обстойно делото.

“Да изготви проект за становище, който трябва да изложи пред останалите съдиии, които да се запознаят подробно с него. В делото срещу Вълчо Арабаджиев този докладчик е именно съдия Врачева, която изложи особено мнение, което не беше просто за изменение на задържането, а изобщо за отмяна – за оставяне на Вълчо Арабаджиев без никаква мярка, а това се прави когато няма дори минимални доказателства, за да бъде задържан”, убеден е Василев. “С Другите две съдийки, формиращи мнозинството не обсъдиха нито едно конкретно доказателство. Отне им 6 часа, за да съставят два листа с пълни безмислици. Това не е правосъдие.” обяснява юристът.

Той е убеден, че 2 /3 от тяхното становище беше обосновано на тази медицинска експертиза: “Очакваха аз да споря с вещите лица.

“Дай боже да се случи някой честен професионаликст като Врачева да попадне в състава и да формират мнозинство. Само че нея ще я смачкат мачкат.. Зрънце останаха хората в съда, които застават с името си и заявяват становища и ги защитават”, твърди Илиян Василев.

Той не изключва да последва атака срещу Врачева заради позицията, която е изразила: “Утре ще прочетете по някои сайтове колко скандална е съдия Врачева, колко скандален е адвокат Василев и как защитават бандити и това ще формира общественото мнение и никой няма да се интересува какви са доказателствата. Никой!”

Start typing and press Enter to search