Само за жени: ХАЙЛАЙТВАТЕ ЛИ?! Влизайте и четете, за какво ви е

Какво е хайлайтър?

Хайлайтърът е козметика, конкретно – грим за лице. Чрез него светлината се пречупва и се създава изкусителния блясък на лицето. Дамите, ангажирани в шоубизнеса предпочитат да го използват не само, за да прикриват черти, които не си одобряват, но и за да подчертават тези, които предпочитат като по-красиви. Накратко – подсилва красотата. Респектира мъжете.

Хайлайтърът се използва като допълнение към контурирането, но доста по-лесно се нанася. Въпреки това е добре да сте информирани за някои основни правила, за да изберете подходящия.

Как да изберете подходящият хайлайтър?

Вземете си хайлайтър в бронзов, меден или златен тон, ако носите златни бижута или ако сте установили, че златото ви придава по-свеж виж и излъчване.

Ако сте почитателка на среброто или платината, вашият хайлайтър трябва да е със сребърни частици.

Може да кажем, че почти универсално е да се използва хайлайтър с бледорозови частици. Те са неутрални и на повечето дами придават свеж и привлекателен вид.

Съобразявайте хайлайтъра с облеклото, бижутата, дори с нови модели маратонки и най-вече повода. Както неговите цветове, така и количеството, което нанасяте на лицето си.

Как да нанесете хайлайтъра на лицето си?

Използвайте четка. Видимо е по лесно с ръце, но за по-изящен ефект, нанасянето с четка осигурява равномерност. Когато нанасяте хайлайтър на бузите си използвайте ъглова плоска четка. По-плътните четки са за малките зони или когато текстурата е кремообразна.

Ефектът на хайлайтъра е основно подмладяващ, ако го използвате с мярка и правилно. Не е нужен блясък на цялото ви лице, затова нанасяйте го пестеливо, защото ще изглеждате по-скоро потна, отколкото изящна.

Как да се гримирате с хайлайтър?

За подчертаване на устните, ако предпочитате да изглеждат по-обемни, нанасяйте хайлайтър в арката на устните.

За по-големи и изразителни очи използвайте хайлайтър около слъзния канал. Опитайте и как би изглеждало лицето ви, ако го нанесете в центъра на клепача.

Хайлайтър за подчертаване на скулите се нанася от външната страна под окото поне на един пръст ширина от него.

Ако целта е повдигане на клепача, използвайте го под извивката на веждите.

Ако искате да стесните носа – нанесете по дължина на носа в средната му част.

И не забравяйте, това са само насоки. Всяко лице е индивидуално, както и изборът на бижута, облекло и повод, които предопределят как да се гримирате. Тествайте варианти и изберете най-подходящите за вас.

И така – хайлайтвайте, но не издавайте тайната за изящното си лице. Така или иначе само един мъж знае на какво приличате, всъщност. Останалите нека се гърчат от красотата, блясъка и похотливостта ви, с които ги респектирате! Никой мъж няма да се сети, че е от хайлайтъра.

Привличайте интимността!

Start typing and press Enter to search