Селфито води до намаляване на интелекта и отслабване на паметта

Вече има не малко проучвания доколко е безопасно това безсмислено занимание и моментно удоволствие. Разбира се опасността за децата е още по-голяма. Според репортаж на БНТ става ясно, че британски учени са установили намаляване на интелекта и отслабване на паметта като странични ефекти от самоснимането.

Особено тревожно е, че селфито е акт за желание да се направим на по-интересни. Но вероятността това да е самозаблуда е много голяма. Нуждата постоянно да занимаваме останалите с богат самоснимков материал не ни прави лидери.

Психолози твърдят, че по-скоро това е знак за малоценност. Не е необходимо постоянно да доказвате на себе си и на останалите колко сте красиви, забавни, какво може да правите, къде пътувате… Критериите по които ви определят като приятен или неприятен човек, като полезен, преуспял или лузър са съвсем различни от това колко и какви снимки ще си направите.

Не учете и децата си на това безсмислено занимание, най-малко като им давате  личен пример. Не забравяйте – това е просто перфектен маркетинг трик емоционално да се подведат големи маси от хора, за да купуват телефони и да пълнят сайтове и социални мрежи със съдържание.

Как иначе да съществува фейсбук, ако всички вие не работите безплатно за Марк Зъкърбърг?!

Start typing and press Enter to search