СЕМ реши, че Къци Вапцаров не може да участва в конкурса за шеф на БНТ

КУЛТУРА СЕМ реши, че Къци Вапцаров не може да участва в конкурса за...

Съветът за електронни медии (СЕМ) реши, че един от кандидатите за генерален директор на БНТ – известният водещ на телевизионни предавания от близкото минало Къци Вапцаров, не може да участва в конкурса.

Членът на медийния регулатор и председател на техническата комисия по проверка на документите на кандидатите Бетина Жотева аргументира решението.

“Осем души подадоха документи за този конкурс. След сериозна и обстойна работа на комисията докладвам, че един от кандидатите – именно Кръстю Вапцаров, не може да участва в конкурса, защото са налице законови предпоставки за това. Комисията констатира несъответствие с изискването на чл.26, т.2 от ЗРТ, а именно, че при проверка в Търговския регистър е установено, че лицето е вписано като едноличен собственик и управител на няколко дружества”, каза тя, цитирана от БНР.

В надпреварата за генерален директор на обществената телевизия ще участват седем кандидати – Емил Кошлуков, който в момента изпълнява временно длъжността след напускането на Константин Каменаров заради присъда, Сашо Диков, Сашо Йовков, Стоил Рошкев, Никола Тодоров, Явор Симов и Радостлав Главчев.

СЕМ ще избере генерален директор на БНТ на 5 юли.

https://dnes.dir.bg

Още теми...