снимката е илюстративна

РЕЦЕПТА

Необходими продукти:

  • 1 шаран;
  • 1 супена лъжица оцет;
  • 1 глава кромид лук;
  • 2 моркова;
  • 1 дафинов лист;
  • 1 корен магданоз;
  • 1 резен целина;
  • лимонова кора;
  • 3 зърна черен пипер;
  • 3 зърна бахар;
  • 2 карамфилчета;
  • 1/2 л бира;
  • 50 г сухари;
  • ЗО г стафиди;
  • ЗО г бадемови ядки;
  • 1/2 чаша червено вино;
  • сол.

*варени картофи за сервиране

Шаранът се изчиства, нарязва се на порции и се маринова оkоло 1/2 час в оцета,ситно нарязания луk, черния пипер и сол. Ситно нарязаните зеленчуци и nognpaBkume се варят на слаб оаън оkоло 30 мин в поgсолена вoga и се прецежgат. Към получения бульон се прибавят бирата, сухарите, стафиgите и нарязаните баремови яgkи. Слагат се и порциите риба и се варят на мново слаб огън оkоло 20 мин. Накрая се сива виното. Сервира се с варени kартофи.