РЕЦЕПТА
Необходими продукти:
- 1 шаран;
- 1 супена лъжица оцет;
- 1 глава кромид лук;
- 2 моркова;
- 1 дафинов лист;
- 1 корен магданоз;
- 1 резен целина;
- лимонова кора;
- 3 зърна черен пипер;
- 3 зърна бахар;
- 2 карамфилчета;
- 1/2 л бира;
- 50 г сухари;
- ЗО г стафиди;
- ЗО г бадемови ядки;
- 1/2 чаша червено вино;
- сол.
*варени картофи за сервиране
Шаранът се изчиства, нарязва се на порции и се маринова оkоло 1/2 час в оцета,ситно нарязания луk, черния пипер и сол. Ситно нарязаните зеленчуци и nognpaBkume се варят на слаб оаън оkоло 30 мин в поgсолена вoga и се прецежgат. Към получения бульон се прибавят бирата, сухарите, стафиgите и нарязаните баремови яgkи. Слагат се и порциите риба и се варят на мново слаб огън оkоло 20 мин. Накрая се сива виното. Сервира се с варени kартофи.