Открихме полезно мнение във фейсбук, относно шоколада и съставките му. Споделяме го с вас, за да ви информираме.

Внимавайте, какъв шоколад си купувате. Още повече, че натуралните шоколади, с високо съдържание на какао се търсят заради здравословни състояния, включително инсулинова резистентност.

 

Владимир Антонов: “Преди няколко седмици, благодарение на Seniora Grazzi, разбрах за съществуването на Cocoa. Звучи и се пише, като добре познатото ни Cacao, но двете имат много малко общо по между си.

Честно казано не обърнах много внимание, когато Снежана ми разказа за новата директива на ЕС и как всички производители щели да бъдат задължени да започнат да изписват, с каква съставка са направени техните шоколадови изделия. Подходих така небрежно може би защото вярвах, че шоколада, който ям от 7 години (с идеята че е чист и полезен), едва ли попада в тази категория продукти.

И както се казва “Да, ама не”… онзи ден, когато правих редовния пазар реших, че ще хапна малко шоколад. Отивам да си взема 70% “чист”, за да разбера, че съм ял 7 години МЕНТЕ….

Разгледайте добре първата снимка с шоколадите. Вижте как са подредени, кои са направени от CACAO и кои от COCOA. После прочетете информацията от втората снимка и споделете с вашите близки и приятели. Изводите всеки сам да си ги прави, аз продължавам да си асимилирам шока.

Като бонус ви качвам още две снимки от био щанда, където уж се продава “истински био шоколад” за по 6-7 лева парчето.

п.п. тук е момента да благодарим на инициативата подхваната от България и Румъния за регламентиране на стоките второ 2-ро/3-то качество, които се продават със същите етикети, както нормалните.

п.п. 2 тези същите шоколади в Гърция и Западна Европа са между 1.4-1.80 евро (2.73 и 3,52 лева)

п.п. 3, повече няма да хапна продукт на Lind !!!”

от фейсбук

- РЕКЛАМА -