Сигнализират за тежка техника на плажа в Несебър

В слушателски сигнал до БНР Бургас Петя Иванова  изразява недоволство от поредното присъствие на багер по морските ни плажове:

 Мястото е южният плаж в Несебър,  багерът е поне 3 метра в морето, изграждат се диги „за които и спорно дали да законни“ но… този път се изгребва вода от заливаемата част на морето, което е абсолютно забранено. Нормално ли е един плаж, който претендира за син флаг, да изглежда по този начин, да е разровен целия, да влиза тежка техника…, пише Иванова.

Според закона, концесионерът трябва да осигури опазването на околната среда, чистотата на морската вода в прилежащата акватория, флората, както и съхранението на биологичното разнообразие. Извършването на дейности по изграждане на защитни пясъчни диги или други съоръжения трябва да  е след предварително съгласуване с компетентните органи.  Целта на дигите е да се  предотврати отнемането на пясъчна ивица  от бурните вълни през зимата.

Наш репортер се опита да се свърже с концесионера на плаж Несебър -юг. Към този момент той не е открит за коментар. Такъв ще бъде публикуван веднага щом имаме позицията му.

Start typing and press Enter to search