Симона Петкова: Швейцария записа най-паметното си участие на еврофинали

Всички в Швейцария са доволни от представянето на Швейцария на Евро 2020. Рулетката на дузпите невинаги ти позволява да си тръгнеш като победител.

Това заяви Симона Петкова, наша представителка във футболния отбор на Лугано и националка на България, в интервю за БНР. Поводът е отпадането на „кръстоносците“ след изпълнение на дузпи в четвъртфинала с Испания.

„Не знам на какво да отдадем крайния изход от мача – на испанския вратар, или на това, че швейцарците нямаха къмет, но със сигурност това е най-паметното им участие на европейски първенства“, обясни Симона.

Дали отсъствието на Гранит Джака им е повлияло? „Не мисля, на такива големи първенства трябва да се справяш и с такива липси. Отборът стигна дотук благодарение на своето единство и мъжката си игра, Не мисля, че са разчитали на звезди.“

„Единственият проблем в националния отбор, за който съм чувала от треньори, е че трудно се прави селекция, защото заради различния манталитет в кантоните е трудно да се постигне химия между техните представители“, допълни Петкова.

 

Start typing and press Enter to search