СКАНДАЛ: Марешки започна кампанията си за евроизборите

НОВИНИ СКАНДАЛ: Марешки започна кампанията си за евроизборите

Скандал БГ:

Лидерът на “Воля” Веселин Марешки започна да се рекламира за евроизборите. Това видя Скандал в рекламните блокове на БТВ тази сутрин. Той казва, че ще спре грабежа в страната. Хората коментират в социалните мрежи, че досега е можел да го спре, защото той и неговата партия са в парламента. Освен това е патерица на управляващите. Марешки стана за смях като един ден казва, че напуска парламента, а на другия ден се връща. Много бързо му беше обещано нещо, за да остане в НС и да поддържа кворума.

“Да сте чули и една дума от някоя друга партия или политик срещу картелите?! Няма да спра да повтарям, че това е бичът за благосъстоянието на народа. Всеки го усеща по джоба си- и като зарежда колата, и като влиза в аптека или магазин, и като си плаща тока.. Ще продължа битката – не само с думи, но и с дела! Както го правих досега”, казва Марешки в новата си кампания.

Само, че вече никой не му вярва. Нито са евтини лекарствата в неговите аптеки, нито горивата в неговите бензиностанции. Да не говорим, че много хора казват, че продава боклуци.

Припомняме, че редица проверки от различни държавни институции са образуваните срещу компании на бизнесмена или за бизнеси, в които са негови фирми, а в тях участват депутати от малката му, но сплотена парламентарна група.
Едната е директно срещу бизнес на Марешки – за дъмпинг с цените на горивата. Прави се от Комисията за защита на конкуренцията.

Друга директна проверка срещу политика е от НАП и е пак за горива. Данъчните влязоха във фирмата на бизнесмена “Трейднет Варна”, през която минават доставките за бензиностанциите му. Веска Марешка – майка на Веселин Марешки и формален собственик на фирмата, успя чрез процедурни хватки да отложи проверката с три месеца.

Още две проверки – от НАП и прокуратурата, се отнасят за бизнес, в който участва Марешки. Това е т.нар. реекспорт на лекарства. При него медикаменти, които
частично или изцяло се плащат от здравната каса, се заявяват за продажба на българския пазар, но се изнасят в чужбина заради по-високата им цена там.

Популярни

Още теми...