Слави Т. Трифонов: На 31 юли 2019 г. “Шоуто на Слави” ще спре да съществува.

Шоуто на Слави” официално спира на 31 юли. Това съобщи Слави Трифонов в изданието на предаването тази вечер – понеделник, 6 май. По думите му решението е взето от него и екипа на шоуто, а не от бТВ. На тях благодари като на партньор – в това число и поименно. Договорът на предаването с телевизията изтича на същата дата – 31 юли. От речта на Слави се разбра, че не планира нов телевизионен формат.

“Реших да не подновяваме договора си. Нямаме проблеми с партньорите  си от бТВ  – това е наше решение”, обяви водещият и създател на тв шоуто. Така той слиза от сцената сред 19 години в ефир. Слиза от телевизионната сцена.

Ето цялото изявление на Слави Трифонов:

Уважаеми зрители, знаете ли, че всяка вечер, като сядам срещу вас, аз – по телевизора, а вие – във вашия дом, или там, където ме гледате, та всяка вечер, като сядам срещу вас, аз се чувствам като част от вашето семейство. Съвсем сериозно ви казвам – понякога си представям как някъде в Стара Загора, Симитли, Каспичан, Варна, Плевен или някъде в чужбина – в Англия, Германия, Испания, Австралия, Америка – вие ме гледате по телевизорите и аз съм част от вашите семейства. Защото това е факт. Вече 19 години.

За мен, уважаеми зрители, това е едно приключение, което продължава вече 19 години благодарение на моите колеги, благодарение на БТВ, но най-вече благодарение на вас. 19 години. Ако една госпожица се е родила в деня на първото предаване – на 27 ноември 2000-та година, сега е на 19 години. Може да се жени и да има деца. Тази госпожица е израснала заедно с това приключение. Или пък един друг факт ще ви дам. Ако подредите всичките тези предавания за тези 19 години едно след друго, ще ви трябват 6 месеца по 24 часа в денонощието, за да ги изгледате.

Уважаеми зрители, казал съм “уважаеми зрители” над 70 хиляди пъти. Значи много ви уважавам. Затова сега ще ви кажа, че моят договор изтича на 31 юли тази година. Всъщност той изтича на 12 септември, но с отпуските, които трябва да ползвам по договор, изтича на 31 юли. И на 31 юли тази година това приключение ще свърши. Тоест Шоуто на Слави ще спре да съществува. И тук въпросът е защо?

Понеже винаги съм бил честен с вас, не мисля сега да правя нещо друго.

От много време насам аз и моят екип не се чувстваме част от медийната среда. Не се чувстваме на място. Погледнете всичко около вас, как е организирано и как работи, и ми кажете – вие чувствате ли се на място? Така се чувстваме и ние. Като хора, работещи в телевизия, ние правихме през тези години нещата така, както ги усещаме. Бихме желали медийната среда да е друга. Имаме други разбирания за свобода. И за начините й на отстояване. Защото, уважаеми зрители, в основата на съществуването на нашия екип е усещането за свобода. Безусловното усещане за свободното изразяване на собственото ни мнение. Защото ние винаги сме говорили на вас като свободни хора на свободни хора. От позицията, в която сме сега, не можем да направим повече.

Затова аз реших да не подновяваме договора си. Не си мислете, че имаме проблем с нашите партньори от БТВ. Не, това е мое, наше осъзнато решение.

Аз съм правил много телевизионни предавания в различни телевизии заедно с моите колеги и тези предавания са били спирани от телевизиите. “Ку-ку” беше спряно и се появи Каналето. То беше спирано два пъти. После се появи “Хъшове”. И то беше спирано два пъти. След това се появи “Шоуто на Слави”. То съществува най-дълго, но и то беше спирано два пъти.

Но понеже аз съм учтив човек, искам да благодаря на моите партньори от БТВ, заради които имахме възможността, аз и моите колеги, да преживеем това дълго, но изумително и прекрасно приключение. Но БТВ не е абревиатура от три букви, а хора. БТВ в годините смени различни собственици и различни мениджъри.

За това, като почтен партньор искам да благодаря на Албърт Парсънс, Светла Василева, Вики Политова, Павел Станчев, Флориан Скала, но, разбира се, най-много искам да благодаря на вас! На вас, уважаемите зрители. Благодаря ви, за мен беше чест!

Подаръците на Шоуто – подаръци за зрителите

Слави преброи над 1400 подаръка, които е получил през всичките тези години от гостите на предаването. И обяви, че тези ценни вещи не са негови и на екипа му – на на зрителите. Затова ще ги получат те – като подарък. Това ще стане чрез томбола.

Сайтът, на който трябва да се регистрира човек, за да попадне в тегленето, е www.final.slavishow.com.

Сред даровете ще попаднат и всяка от 9-те книги, в които са събирани посланията на гостите. Както и прословутото диванче, на което са седяли.

Нещо повече – един от феновете на “Шоуто на Слави” ще получи лимузината “Мерцедес”, черна на цвят, която е возила знаменитостите, участвали в “Шоуто на Слави”.

- РЕКЛАМА - евтин куриер