След серийните убийства: Кипърският министър на правосъдието подаде оставка

Стана ясно, че призналият за извършените престъпления е с български корени

Кипърският министър на правосъдието Йонас Николау се оттегля от поста си след реакцията на обществено възмущение срещу серийните убийства, неразкрити почти три години. Николау каза, че е подал оставката си на президента Никос Анастасиадис заради „принципи и съвест“, като добави, че няма лично участие в случая, в който офицер от армията призна, че е убил седем жени и момичета. В четвъртък стана ясно, че задържаният е с български корени – майка му е от Стара Загора.

Масовият убиец от Кипър е с български корени

Припомняме, че основната опозиционна формация Прогресивната партия на работещите хора (АКЕЛ) поиска оставката на министъра и шефа на полицията в Кипър, след като стана ясно, че офицерът е убил най-малко 7 жени. Той е първият масов убиец, заловен в Кипър.

Арестуваха първия сериен убиец в Кипър

Николау и шефът на полицията Захариас Хрисостому казаха, че ще бъде направена проверка дали ведомствата са действали адекватно при разследването на случая.

Междувременно стотици се събраха в столицата Никозия на организирано в социалните мрежи бдение в памет на жертвите.

Намериха куфар с човешки останки в Кипър (СНИМКИ)

До момента са открити телата на три от жертвите. В списъка с изчезсналите има и три български имена. Убитите са предимно бедни имигрантки, с които задържаният се свързвал чрез сайт за запознанства.

Новините на NOVA

Start typing and press Enter to search