Специална площадка за деца с нарушено зрение е открита в училище „Луи Брайл“

Специална площадка за деца с нарушено зрение беше открита в училище „Луи Брайл“. Съоръжението, което има мека настилка и специални съоръжения за игра, е изградено по инициатива на Ротаракт клуб София. Началото на набирането на средства започва през 2018-та година с  благотворителен концерт на тъмно на Симфоничния и Смесения хор на БНР.

Всичко започва преди близо 3 години, когато друг член на Ротаракт клуб София идва при Калина Ганева и ѝ казва: „Говорила съм с хора от Българското национално радио, със Софийския симфоничен оркестър. Давай да го правим този „Концерт на тъмно“. Когато дойдохме тук се оказа, че липсва нещо много базово и това е подходяща площадка за игра. Така всъщност с „Концерт на тъмно“ се стартира цялата кампания по събиране на средства за поставянето и на мека настилка, и на площадка“.

За да може днес всички деца от училището да си играят на площадката. Разказва заместник-директорът на училището Десислава Ралчева:

„Площадката изглежда за малки деца, но може активно да се ползва при децата с множество увреждания. Тази люлка, в нея може да се вкара инвалидна количка и фактически деца на по-голяма възраст също могат да я ползват“.

Едно от децата, които вече са играли на площадката, е първокласничката Вики: „На една люлка лягах. Тати ме люлееше“.

Start typing and press Enter to search