Стефан Петров: Придобиването на нов многоцелеви изтребител е лъч надежда

Добре е да се мисли за още 8 самолета F-16, но само да се мисли. Това каза в интервю за БГНЕС о.з бригаден генерал Стефан Петров, който е председател на Българската авиационна асоциация.

Генералът от запаса беше командир на 24-а авиобаза, бил e началник на Щаб на Съвместното командване на силите. В периода от 2010-2013 г. е заместник-началник на Щаба и и.д. началник щаб на Военно-въздушното командване на НАТО в Измир, Турция. Стефан Петров беше и зам.-министър на отбраната в служебното правителство на Огнян Герджиков. Военният пилот има нальот над 3000 часа на самолети и хеликоптери.

На 16 октомври отбелязваме Празника на авиацията и Военновъздушните сили. По думите на Стефан Петров подписаният договор за придобиване на нов многоцелеви изтребител е лъч надежда. "Като цяло обаче, състоянието на бойната ни авиация си остава доста тежко, предвид неосигуреността с авиационна техника, ресурс, възможности за повишаване на бойна подготовка и т. н. – с една дума, всички стари проблеми съществуват. Всичко, което в днешно време се говори е за в бъдеще“, заяви ген. Петров. /БГНЕС

Start typing and press Enter to search