Строителна площадка посреща ученици в Ловеч за четвърта поредна година

За четвърта поредна учебна година учениците на основно училище „Проф. Димитър Димов“ в Ловеч ще бъдат посрещнати сред строителна площадка. Проектът, който общината изпълнява за цялостна реконструкция на дворното пространство и изграждане на нов физкултурен салон, е замразен преди почти две години.

Едва минала та година общината е прекратила договора си с некоректната фирма изпълнител на проекта, въпреки че дейностите са започнали още през юни 2018 г. и е трябвало да приключат за сто работни дни, поясни директорът на училището Любомир Христов.

„Първата фирма, която спечели обществената поръчка, се отказа, впоследствие същият собственик е кандидатствал отново за този обект, но чрез друга фирма.

Виждах, че работата не върви както трябва. Плочките ги редиха четири-пет пъти.  Физкултурния салон, бригадата която го изпълнява беше сбъркала поставянето на канализационните тръби.“

И в крайна сметка през ноември 2019 г. по искане на общината строителните дейности бяха прекратени заради лоши метеорологични условия, а няколко месеца по-късно прекратен договора с изпълнителя.

Сега от общината увериха, че след новата обществена поръчка за близо 900 хиляди лева е избран нов изпълнител на обекта и до края на месеца се очаква с него да бъде сключен договор, според който строителните дейности би трябвало да приключат за два месеца.

Любомир Христов обаче е  категоричен, че заради забавения ремонт и все още непостроения физкултурен салон училището губи ученици, а родителите недоволстват, че на децата не са осигурени необходимите условия.

Start typing and press Enter to search