Папа Йоан Павел Трети срещу истериите на любовта. Снимка HBO

Чуминден, Нощта на Оскарите, Свети Валентин

 Dilov.info/Любен Дилов син

Каква седмица само, прелюбезни!

Както казва Геоги Кушвалиев за церемонията на „Оскарите” – Паразителна! При това започна с Чуминден. Седмицата, не „Оскарите”, макар и там да имаше няколко чуми, които традиционно ходят, за да им снимат роклите….

Чуминден  е великолепен празник, незаслужено изместен от лиготии като Свети Валентин. В миналото, по традиция на края на селото са оставяли прясна питка, намазана с мед, гребен, чиста кърпа, сапун, стомна с вода, огледало и шише ракия. Чумата се залисвала да се реше, мие и оглежда и не влизала в селото. След това изяждала питата и изпивала ракията и вече съвсем е забравила за какво е дошла.

Днес в края на селото се строи мол – ефектът е същия. Също така много помага за разсейване на чумата подгонването на собственици на национални лотарии, награждаването с „Оскар” на корейски филми за социалното неравенство и любовните пакети на хотелите за Свети Валентин. Определянето на сензационни гаранции също работи. Нашите чуми мърдат устни над вестника и си викат: „Лелееее!!! Ако трябва да им дам милион и половина гаранция, не ви ща свободата”.

Казват, че Тумпаров изпратил по пощата в съда за гаранция два неизтъркани талона от Националната лотария  – единият за милион, другият за половин милион лева. Подготвен бил… Но и вие сте подготвени! Ето, Свети Валентин е, а нямате любов. Идва лято, а сте дебели. Идва еврозоната, а нямате евро. Отлично сте подготвени и няма какво да ви разочарова.

Всъщност вие сте подготвени за всичко!

С едно изключение – научен факт е, че мечката е по-бърза от човека и във водата, и на сушата. Затова, ако се състезавате с мечка на триатлон, необходимо е да наваксате изоставането в колоездачната дисциплина… Мечка на колело също е зрелище, което много успешно разсейва чумите.

През седмицата имаше несръчен опит да се разсейват чумите с „новината”, че  Борисов би продал авторските права на химна за 25 години срещу 7 млн. долара.  Всъщност това е опит  да се отклони вниманието на хората от това, какво мисли Асен Блатечки за „Джокер”, чрез припомняне на това, какво мисли Цветан Радославов за България. Тази глупост се появи на толкова много места в социалните мрежи, че по-интелигентните хора наистина се отчаяха от съвременниците си.

Разбира се, трудно е да очакваш потребителите на съвети от сайта за мами (където глисти се лекуват с поставяне на луканка върху дупето на детето) да правят разлика между авторско право над конкретно изпълнение и авторско право върху съдържание.  Има истини, които не могат да бъдат поднасяни на цяло. Така, както предвидливият съпруг подарява лява обувка за Свети Валентин, а дясната – за 8 март… (следва продължение)

Цялата статия на Любен Дилов син търсете във вестник Стандарт от 14 фвруари 2020 или на Дилов.инфо

- РЕКЛАМА - евтин куриер