Свидетел на инцидента в София потвърди версията на шофьора, помел 4 деца

Чух зверски удар, много силен. След това скочих през оградата. Имаше едно момиче, на което никой не помагаше. Издърпах го и повиках за помощ. Това разказа пред БТВ мъжът, който пръв се притекъл на помощ на децата, блъснати от автомобил в Перловската река Радослав Цалех.

Той не е видял самия сблъсък на двата автомобила, довел до ужасния инцидент, но видял децата, паднали в реката.

„Тя каза, че всичко я боли. След това я издърпах от канала. Видях, че имаше белези на дясното око“, добави той.

„Децата викаха за помощ. На едно от момчетата на няколко места му беше счупен кракът“, каза още Радослав. Друго от децата било с открита фрактура.

Теодор Тотев, който е колега на Радослав, видял с очите си сблъсъка на колите. Той потвърди версията на шофьора на „Мерцедеса“, че друга кола го е засякла. „Момчето се опита да ги избегне, но за съжаление се качи на тротоара и омете всички пешеходци“, обясни той.

„Човекът си призна, защото беше с жена си и с двете си деца“, добави той.

„Светофарът е много гаден и много ги бърка“, каза Тотев. По думите му, заради светофара, който подвежда шофьорите, на това място по бул. „Владимир Вазов“ стават често инцидент. “Много често се случват нарушения. Преди няколко месеца друг автомобил падна в реката. Преди години едно момче с мотор почина”. ” Според мен, шофьорът не е карал с повече от 50-60 км. в час”.

От Столична община посочиха, че няма никаква причина да се случват ПТП-та. „Има мантинела, обезопасено е, има светофар и кръстовище. Винаги причината е несъобразена скорост“.

Автор:

МАЯ ЙОРДАНОВА

Start typing and press Enter to search