Тайните на секс терапията

Секс-терапията представлява вид психотерапия, чрез която може да се подобри сексуалната функция, чувства и интимност, както поотделно, така и индивидуално на партньорите. Терапията може да е ефективна при различни възрастови групи, пол и сексуална ориентация.

Тя се прилага от квалифицирани психолози, лекари или терапевти, които са специално обучени по въпросите за сексуалната активност и секса.

Препоръчително е секс-терапията да се прилага в краткосрочен план и да се набляга на конкретната проблемна област.

Терапевтът може да подхожда по различни начини за различните случаи, той може да даде „домашно“ на двойката, което да е свързано, както с интимни жестове, така и с подаръци или друг тип възнаграждения. Целта е двойките постепенно да открият къде се корени проблемът и да изгладят взаимоотношенията си.

Секс-терапията може да подобри загрижеността между партньорите, да подсили чувствата, както физическите, така и психическите, да помогне за сексуалната ориентация и компулсивното сексуално поведение.

Проблеми, свързани с преждевременната еякулация, еректалната дисфункция, затруднено достигане на оргазъм (аноргазмия) или болезнен полов акт (диспареуния) също могат да са предмет на лечение при секс-терапията.

Причините за т.нар. диспареуния са многобройни: от емоционално, физическо и комбинирано естество. Още по-сериозни стават обстоятелствата, когато проблемът излиза извън пределите на спалнята, нарушава взаимоотношенията в една връзка и качеството на живот изобщо.

За изясняването на генезата на диспареунията понякога е достатъчен и обикновен гинекологичен преглед. В помощ на диагностичния процес влизат и някои образни, микробиологични, хормонални изследвания.

Тук обаче не бива да се пренебрегва и ролята на психотерапевта за изясняването на сексуалната дисфункция. Проблемите в спалнята често не са обект на обсъждане между партньорите, тъй като разговорите са доста неловки и притеснителни за някои хора.

Целта на секс-терапевта е да предразположи половинките да говорят за проблемите си, което е първата крачка към решаването им. Голяма част от любовните проблеми са на психическа основа и ако емоционалният фактор не се вземе под внимание, още в самото начало те могат да навредят на връзката като цяло.

Сексуален образ за всеки ден от седмицата

Мъжете са полигамни по природа и се нуждаят от разнообразие в спалнята, но не всяка жена осъзнава колко различна може да бъде всеки път. Дори и да сте заедно от доста време, можете да направите интимните изживявания вълнуващи както в първия ден.

Сексолози представиха сексуален сценарии и образ за всеки ден.

Понеделник – Клеопатра. В началото на седмицата е време за величествената владетелка на Нил. Приберете косата си на опашка ни използвайте ярък грим, като акцентирате върху очите. Нуждаете се от масивни златни бижута като пръстени, колиета и обеци. Клеопатра е известна с „разкрасителните си бани“. Напълнете ваната във вашата баня и добавете любим аромат.

Вторник – Лолита. Трябва да се сдобиете с невинен вид. Наблегнете на бялото облекло и светлия грим в комбинация с похотливо поведение.

В петък можете да бъдете по-строга, като заложите на кожата, а защо не и на белезниците. Сряда вече идва време за Саманта Джоун – забрани тази вечер няма да има. Каквото пожелае вашият партньор трябва да го получи.

В четвъртък можете да заложите на спасителка от плажовете на Малибу. За да си представите по-добре ролята, в която трябва да влезете, представете си Памела Андерсън с ярко червен бански в „Спасители на плажа“. Можете да измислите как да спасите половинката и от какво. Сексолозите съветват да пробвате спасение от сексуална скука или да направите някои еротичен масаж, за да влеете отново живот в „удавника“.

В петък можете да бъдете по-строга, като заложите на кожата, а защо не и на белезниците.

В събота се преродете в японска гейша, а в неделя покажете малко плът с вълнуващ стриптийз.

 

 

Start typing and press Enter to search