Татяна Дончева: Оставката на Нинова решава важни въпроси

Оставката на Нинова решава важни въпроси. България се нуждае от контрапункт на сегашното статукво. БСП претендира за това, но за мен те не са нито опозиция, нито контрапункт. За да стане това, БСП трябва да има далновидно ръководство и стратегическо мислене. В БСП трябва да разберат, че не могат само да интригантстват. Те имат тежки вътрешнопартийни конфликти и това им пречи.

Това каза в предаването „Лице в лице“ по БТВ лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева, която коментира днешните трусове в БСП. „БСП беше длъжна да победи ГЕРБ, защото България не може да продължи да живее в това статукво. Аз знам, че на българите им харесва това статукво. БСП трябваше да оглави борбата срещу това статукво, но резултатите на евроизборите показаха дали са се справили. БСП трябва да се консолидира час по-скоро и трябва да даде най-доброто от себе си. БСП е застаряваща партия. Твърдото ядро на партията е едвам ходещо. Това не се дължи на ръководството на Корнелия Нинова или Михаил Миков. Дължи се на проспаното време при Сергей Станишев. При него започна чистенето на противници от листите. При него бяха смачкани няколко младежки ръководства на партията. При него започна да се гледа дали дадените партийни ръководства са лоялни, а не какви са резултатите им. Нинова сега вървеше по същите стъпки. Тя извади парламентарната група февруари и лиши партията от една трибуна. Това е пълна глупост. Да извадиш депутатите от парламента се прави, ако имаш нужните ресурси за извънпарламентарно говорене. Сега тя тръгва на един бърз Конгрес и отново ще се включи в напреварата за председателското място. Това става против устава на БСП и това е причината тя да иска смяна на устава. Това са все грешни ходове. На БСП им трябва един модерно мислещ лидер. Този човек трябва да е консенсунсен тип и да реши всичките тези тежки проблеми“, категорична беше Дончева.

Ниската избирателна активност в България, на фона на тази в Централна и Западна Европа, се дължи на факта, че ние винаги изоставаме със 7-8 години от тези райони. Другата причина е, че на българите им харесва сегашното статукво. На тях днешните времена им приличат на времената на Тодор Живков. За тях, ако не крадеш докато си във властта, значи си глупак и балама“, каза още Татяна Дончева.

Автор:

ФИЛИП ЕПИТРОПОВ/Новини.бг

Start typing and press Enter to search