Три български момичета са се удавили в р. Рейн в Германия

Германски издания съобщават, че три български момичета от едно семейство са се удавили в река Рейн. Случаят е от миналата седмица, но днес информацията беше потвърдена.

Момичетата са на 13,14 и 17 години. Те живеели със семейството си в квартал Марксло на град Дуисбург. На 16 юни отишли на плаж, влезли във водата, но преминаващ кораб направил силни вълни и децата внезапно изчезнали.

17-годишното момиче било извадено от други плажуващи, но починало въпреки опитите за съживяване. Според местните медии то се казва Ели и е братовчедка на другите две деца. Сестрите Жулиета и Гергина пък бяха издирвани от спасители, водолази и полиция дни наред.

Над 160 души претърсваха реката както с катери, така и с хеликоптери. В петък полицията обяви, че вече няма вероятност момичетата да са живи. Късно вчера пък холандската полиция откри телата на две момичета в холандската част на реката. Според описанието на дрехите и бижутата става дума именно за Жулиета и Гергина. Назначена е обаче и ДНК-експертиза, а резултатите ще са готови в края на седмицата.

Рейн е опасна за къпане, тъй като скоростта нa вoдaтa нa реката на мoмeнти дocтигa 12 км/ч., a вълнитe oт преминаващите кораби правят плувaнeтo в рeкaтa рисковано дoри зa опитни плувци.

Start typing and press Enter to search