Туризъм: Австрия – невероятната магията на Алпите

Ако имате изтънчен вкус и желаете да прекарате ваканцията си на привлекателно място с красива архитектура и аристократичен дух, ако искате да намерите изтънчена храна и благоприятен климат, трябва непременно да помислите за Австрия.

Туристическият портал с оферти почивки и екскурзии Travo.bg ви предлага изключително разнообразие от възможности за почивка в страната, а изборът на място зависи изцяло от вашия вкус и лични предпочитания. Страната е с изключително добра локация, което я прави лесна за достигане и удобна за туристи от всички краища на Европа, в това число и от България.

Градовете в Австрия

Австрия е добре позната с красивите си градове. Те притежават чар и аристократично усещани, каквито е все по-трудно да се намерят в наши дни. Ако посетите страната е добре да не пропускате следните градове:

1. Виена

Обявявана нееднократно за най-добър град за живеене в света, Виена е една мозайка от зелени пространства, исторически райони и модерна архитектура. Всичко това се допълва от река Дунав, която бавно преминава със сините си води през сърцето на града.

2. Залцбург

Залцбург е разположен в алпийския регион на страната и се намира непосредствено до границата с Германия. Гордее се с архитектурата си от 19-ти век, както и с историческото сърце, където има дори и още по-стари сгради. Градът  много удобен за пешеходен туризъм и не е натоварен.

3. Халщат

Халщат трудно може да бъде наречен голям град, тъй като е по-скоро с размерите на селце. Въпреки това, с невероятното си местоположение на бреговете на едноименното езеро Халщат в Алпите и с изключителната си архитектура, градът е просто грандиозен и непременно трябва да бъде посетен.

4. Инсбрук

Инсбрук е един шедьовър от исторически сгради и живописно местоположение. Градът несъмнено предлага една от топ локациите в страната, а най-прекрасното в него е атмосферата му, която прелива в различни положителни усещания.

Вдъхновяващите австрийски Алпи

Алпите несъмнено са място, което привлича любителите на зимните спортове, но те са всъщност много повече от това. Тук говорим за един културно значим регион в сърцето на Европа, който се е превърнал в един от фундаментите на континента и в представата за него.

Чистата околна среда, динамиката на сезоните и свежестта, с която започва всеки един от тях са нещо, което не се вижда на всеки ъгъл. Австрийските Алпи са мястото, на което ще намерите назъбени и трудно достъпни планински върхове, зелени планински ливади и гледки, които напомнят за рекламите от телевизията.

Макар че Виена предопределя динамиката и живота в страната, всъщност начинът на мислене, културата и особеностите на жителите на Австрия са всъщност изключително силно повлияни от Алпите.

Start typing and press Enter to search