Туроператори излизат на протест пред президентството

Туроператори от обединение “Бъдеще за туризма” излизат на протест пред президентството. Причината е постановление на Министерския съвет, което, което определя  условията, критериите и реда за кандидатстване за държавна помощ. 
Държавната помощ е в размер на 17,5 милиона лева и туроператорите трябва да я използват за връщане на пари за неосъществени пътувания на клиенти през 2020 година заради пандемията от коронавирус. Поставените условия за кандидатстване са неизпълними за някои фирми и така парите няма да достигнат до техните клиенти, твърдят от организацията. Според нейни представители няма чуваемост от Министерството на туризма, затова те настояват и за оставката на министър Стела Балтова. Павлина Илиева –  председател на организацията – поясни:
“Искането ни за оставка, това е абсолютно крайна мярка. Ще протестираме пред президентството, защото самият президент заяви, че неговото служебно правителство идва с ясната заявка за законност и прозрачност. В момента нито имаме прозрачност, нито имаме законност. Така че затова ще бъдем пред президентството отпред и затова ще настояваме да се върне обратно правото на закона, за което ние в момента настояваме.”

Start typing and press Enter to search