Ученик си поръча дрога от Холандия и „Български пощи“ му я доставиха вкъщи

Отдавна мина времето, когато можеше да се сложи известно ограничение върху разпространението на наркотици и в законовата рамка спрямо употребяващите, както и в тяхното лечение. Това беше възможно тогава, когато още нямаше социални мрежи и силно развит интернет, а на пазара властваха предимно хероинът и марихуаната. Днес светът е друг, наркотиците са други, не по- малко опасни, затова пък маскирани в лъскави опаковки, а пресичането на тяхното разпространение става все по-имагинерна цел, при положение, че човек може да си ги поръча по интернет и да му ги донесе право в дома пощальонът от местния клон на Български пощи.

Никакви гонки, никаква тръпка, просто и лесно. Снимките са за информация на родители, в чиято поща може да попадне подобно писмо, а те да се чудят откога детето им е започнало да дарява в полза на очистването на Тихия океан от пластмаса.

Писмото с наркотик, поръчано от 16-годишно момче от Пловдив по интернет, идва от Холандия, съдържа лепенка вътре в картичката, над която има текст за благодарност за дарението, изпратено е като приоритетно, но си пристига франко пощенската кутия на момчето, което го е поръчало, пише Актуално. Лепенката съдържа LSD.

Изолиран за пръв път през 1938 година в Швейцария , диетиламидът на лизергиновата киселина, наречен за кратко по немското му име LSD, предизвиква мощни халюциногенни усещания и е особено популярен в нощните заведения. Неговият пик беше през 80-те години на Запад, в няколко книги бяха описани последиците му, но после западна, за да се възроди отново преди 3-4 години и да стане популярен отново. Разпространението му у нас идва предимно от подобни поръчки чрез Интернет.

Снимките на писмото, стигнало като сигнал до сдружение „Майки срещу дрогата“, е получено с Български пощи, оставено от пощальон в пощенската кутия. Вътре в закачливата детска картичка лепенката с лизергиновата киселина е залепена отвътре на лист с благодарност към дарителя, който е допринесъл за очистването на Тихия океан от пластмаса. Сайтът е скрит на снимките, но едва ли е тайна за голяма част от заинтересованите тийнейджъри, до него се стига през Darknet. Пратката е от Холандия.

Автор: Екип Varna24.bg

Start typing and press Enter to search