УТИ БЪЧВАРОВ С РЕЦЕПТИ ЗА ВКУСЕН ЖИВОТ В „ИЗВЪН ИГРАТА“ ПО БНТ1

Тази седмица в студиото на „Извън играта“ влиза едно от най-популярните лица в кулинарията у нас – Ути Бъчваров. Той ще бъде гост на водещата Люба Пашова в събота (19 януари) от 18:00 ч. Зрителите на БНТ1 ще видят Петър Бъчваров в различна светлина – като заклет ловджия и грижовен баща. Той ще разкрие любопитни подробности за житейския си и творчески път си от снимачната площадка и радиото до кухнята.

Ути Бъчваров завършва „Театрална критика“ и „Кинорежисура“ във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов” (в момента НАТФИЗ). Пристрастията му към артистичните среди съвсем не са случайни, а по-скоро семейна традиция. Прадядо му Стоян Бъчваров е един от големите български актьори, чието име носи драматичният театър във Варна, а майка му – Галя Бъчварова е директор на Телевизионния театър по БНТ от момента на неговото създаване през 1960 г. до 1990 г.

Още като студент Ути Бъчваров публикува над 150 авторски статии за кино и театър в специализирани издания и пресата. Актьорските си заложби изявява с участието си в незабравимата българска класика „Вчера“ (1988), „Козият рог“ (1994), в серийния филм „Полицаи и престъпници“ (1993 – 1995) – „Трафик“, в „Граница“ (1994) и други. В студиото на „Извън играта“ той ще разкаже забавни истории, останали „зад кадър“, по време на снимките на някои от тези филми.

В продължение на 6 години Ути Бъчваров е водещ на предаване за лов и риболов по Българско национално радио, в което през 1994-95 г. въвежда кулинарна рубрика. През 1996 г. вече е автор на първото по рода си кулинарно предаване в българския телевизионен ефир „Вкусно“ по БНТ. Вече над две десетилетия Ути Бъчваров развива кулинарната програмна линия на БНТ, представяйки различни проекти през годините – токшоуто „Животът е вкусен“, „Вкусната България“, „Вкусната „Европа“, „Храна за душата“, както и риалити форматът „Новодомците“, койтопрез декември стартира нов сезон.

„Готвенето и споделянето на храната с близки, приятели и познати, е може би причината да се науча да готвя още като дете и да имам отношение към храната. С годините се научих да следвам вкуса на приятелите си и на хората, които ме гледат, и да ги радвам с рецептите си“, споделя Ути Бъчваров.

Пред водещата Люба Пашова той ще говори още за семейството си, за любовта, за двете си малки дъщери, които носят имена на цветя – Ружа и Далия. Какви са  бъдещите професионални планове на телевизионния кулинар от „Бързо, лесно, вкусно“, който е с най-дълго присъствие в българския ефир – зрителите ще научат в събота (19 януари) от „Извън играта“.

Гледайте „Извън играта“ всяка събота от 18:00 ч. по БНТ1.

Start typing and press Enter to search