В Габрово ще се проведе карнавално шествие

Повече от 2500 участници от Габрово, страната и чужбина ще изобразят 67 хумористични картини на актуални социални и политически теми в карнавалното шествие под наслов “Маски горе”. То започва днес в 18,00 часа и ще премине по централните градски улици. Час по-рано е дефилето на детските градини и на най-малките участници в карнавала, съобщиха от общината.

Ще има картина, посветена на спорните кръгови кръстовища в Габрово, няма да бъде пренебрегната темата за вилите, асансьорите, апартаментите и терасите, ще има и картина, посветена на важна годишнина – 100 години габровски футбол. Общината се е подготвила със специален проспект, за да бъдат информирани габровци и гостите на града какво ще видят на карнавалното шествие. Либретото на карнавала е отпечатано в 15000 броя. То ще бъде предлагано от доброволци, но може да се вземе и в общината, в туристическия информационен център и в музеите.

Преди шествието, в 14,00 часа, на откритата сцена на централната улица “Радецка” започва детският миникарнавал. Вече 19 години той насърчава проявите на децата в карнавалната традиция. Специално за миникарнавала има томбола, организирана от клуба “Приятели на Белгия”, Дневния център за възрастни с увреждания и почетния консул на България в Източна Фландрия – Вили Ван Импе.

Карнавалното шоу ще бъде съпроводено от много музика и градско веселие. Първа на сцената в карнавалната вечер излиза група Акага. След концерта им ще се включи и групата “Bandaloop”, която феновете наричат пионери във вертикалния танц. Те са представяли своите спектакли в 22 държави пред милиони хора, съчетавайки танца с модерните технологии за скално катерене. В Габрово артистите от групата ще танцуват на фасадата на общината.

Фойерверките са в 22,30 часа, а в DJ-партито ще участват артистите от руската група “Filatov & Karas”.

Start typing and press Enter to search