В Москва разпоредиха задължителна ваксинация на 60% от работещите в сферата на услугите

Като „драматична“ определи кметът на Москва Сергей Собянин ситуацията със заразата от Covid-19.

В момента повече от 12 000 заразени са хоспитализирани. По заболеваемост сме на нивата от миналогодишните пикове, пише кметът в блога си.

Собянин е разпоредил задължителна ваксинация на служителите в сектора на услугите.

В Москва са въведени нови ограничения заради резкия ръст на заболеваемостта от коронавирус. Дните от 15 до 19 юни до са обявени за неработни.

Затворени бяха зоопарковете, заведенията за обществено хранене в търговските центрове и детските площадки.

Ресторантите и баровете не работят от 23:00 до 6:00 сутринта. 30% от персонала на фирмите премина към дистанционна работа.

В Covid отделенията бяха разкрити и допълнителни легла. Към съществуващите в столицата 14 000 места за болни от коронавирус ще бъдат добавени още 2 000 и ще бъдат отворени нови центрове на компютърна томография.

Засилва се контролът върху носенето на защитни маски и спазването на социална дистанция на обществените места. Кметът на Москва Сергей Собянин призова хората да се възползват от правото си на безплатна имунизация.

През последното денонощие в столицата бяха отчетени 6800 нови случая на Covid-19. Смъртните случаи са 71. 

Над 1,8 млн. души са си поставили ваксина срещу Covid-19 в Москва от началото на кампанията по имунизиране.

Междувременно главният санитарен лекар на Москва Елена Андреева нареди задължителна ваксинация на 60% от работещите московчани. Впоследствие бе уточнено, че става въпрос за ваксинация на служителите в сферата на търговията и услугите. 

В постановлението на столичния главен санитарен инспектор се посочва, че на задължителна имунизация подлежат 60% от работещите в сферата на услугите, като до 15 юли трябва да им бъде поставена първата доза от ваксината срещу Covid 19, а до 15 август – втората.

Андреева аргументира решението с неблагоприятната епидемична обстановка в мегаполиса.

Start typing and press Enter to search