Твърди се, че на пернишки Ревизоро се произнася като Язовиро. Колаж на Валдес Радев

Dilov.info/Любен Дилов син

Твърди се, не съм го поверявал, че в случай на авария с тока, фигурите в музея на мадам Тисо са снабдени с малък фитил на темето… В случай на авария с водата процедурите са други, както се научаваме от последните дни. Но пак някои изгарят зрелищно, други – тихо се стопяват.

Не можем да отречем, че на новия главен прокурор му тръгна по вода. За Ревизоро още не е сигурно… И преди да продължа със смешните, понякога трагикомични, човешки действия в случай на авария, да кажа нещо сериозно за Емил Димитров. Свидетел съм на почти цялата му публична кариера от самото ѝ начало. Много неща могат да се напишат за Емо, някои от тях няма да са приятни, но едно е сигурно – това е най-последователния безсребърник в политиката, когото съм срещал! И всички подмятания за негови лобистки действия в една, или друга посока, са нечестни. Наистина – никой не е обещавал да бъде честно. Изобщо, та камо ли в политиката!

Свидетел съм бил на много случаи, когато Ревизоро е отказвал изключително изкусителни предложения в името на собствените си, често вироглави, принципи. Дали ще е добър, или лош министър на околната среда и водите – не знам. Докато порасне Грета Тунберг и да приеме българко гражданство, явно ще трябва да се задоволяваме с каквото имаме.

Жалкото е, че нямаме повече хора в политиката като Ревизоро. Няма да изреждам заслугите му в различни области. Книгите му от поредицата „Митници” все още могат да бъдат намерени. На който му е интересно – да ги прочете. Те са една от малкото достоверни хроники на сенчестата страна на прехода. Подробно описание на задкулисието, където властта и организираната престъпност, тихо, но страстно се целуват… (следва продължение)

Цялата статия може да прочетете във вестник “Стандарт” от 17 януари 2020 или на dilov.info