Вардят пътищата! Внимавайте!

680 тол полицаи дебнат за винетки от днес

“От днес инспекторите от новосъздадената тол полиция вече могат сами да правоприлагат закона с всички свои средства и административни наказания”, обяви тази сутрин шефът на Агенция “Пътна инфраструктура” Георги Терзийски.

“При въвеждането на всяка една такава система в началото може да има някакви проблеми, които своевременно бяха отстранени. По отношение на контрола в момента инспекторите са готови да правоприлагат и сами и от 1-ви март това ще бъде факт. С всички свои средства – и с налагането на административни наказания, и с изплащането на компенсаторни такси. Към момента са проверени 44 хил. автомобила, като са наложени 1300 компенсаторни такси и 80 акта за установяване на административни нарушения”, обясни  Терзийски.

680 тол полицаи са на крак от днес по пътищата, за да проверяват за винетки и платени такси. Колите на новия контролен орган са с надписи и светлинна сигнализация, а стоп палките им ще са подобни на тези на МВР, само че на тях пише ТОЛ.

 Новите инспектори имат право да ни спират, ако електронната система установи, че винетката ни е невалидна или липсва. Те ще могат обаче да връчват и наказателни постановления или фишове, издадени в миналото от КАТ. Колата, хваната без винетка извън населено място, няма да може да напуска и страната. Глобата ще е в размер на 300 лева. Ако се плати веднага, санкцията ще е 150 лева, но при забавяне от 30 и повече дни, ще се плаща двойно.
hotpoint-news.com

Start typing and press Enter to search