varna24.bg: Официално потвърдиха самоличността на загиналите край Скопие! Георги Бошнаков бил наследник на знатен род от Белово

НОВИНИ varna24.bg: Официално потвърдиха самоличността на загиналите край Скопие! Георги Бошнаков бил наследник...

От пресцентъра на Министерството на външните работи официално потвърдиха, че именно семейство Бошнакови са починали при катастрофата в Северна Македония. Извършен е ДНК анализ, който доказва самоличността на жертвите.

Съпругът Георги Ангелов Бошнаков е родом от Белово, там е израснал и до последно обожавал да отдъхва на вилата си, намираща се на ул. “Христо Ботев“. Обичал да кани и гости. Местните ще го запомнят като изключително топъл, земен, весел човек, умеел да общува добре с всякакви хора. Така се държали и съпругата му Калина, както и двете им дъщери Гергана и Биляна. Често събирал близки и приятели на раздумка под сенките на два големи навеса в двора си. Никога не се хвалел с успехите и богатството си.

Беловци научавали за това от други източници. Говори се, че притежавал още един самолет, освен “Чесна“-та, с която е загинал. През лятото посещавал и плажа в родния си град. За последно бил там в неделя, окосил тревата в двора и казал, че бърза да тръгва, защото замислил да заведе семейството си на разходка.

Георги Бошнаков е единствен син на покойния вече инж. Ангел Бошнаков и педиатърката д-р Вера Бошнакова. Родът им е голям и много от хората в него са успели и уважавани. Майка му е възрастна и доста болна, а близките им се чудят как ще понесе мисълта, че е изгубила наведнъж и сина си, и снаха си, и двете си внучки, пише Блиц.

Бошнаков е крупен предприемач с няколко успешни бизнеса, включително производства на плоскости и пелети от отпадъци. Съпругата му Калина Корнажева е известна столична адвокатка.

Още теми...