varna24.bg: Официално потвърдиха самоличността на загиналите край Скопие! Георги Бошнаков бил наследник на знатен род от Белово

От пресцентъра на Министерството на външните работи официално потвърдиха, че именно семейство Бошнакови са починали при катастрофата в Северна Македония. Извършен е ДНК анализ, който доказва самоличността на жертвите.

Съпругът Георги Ангелов Бошнаков е родом от Белово, там е израснал и до последно обожавал да отдъхва на вилата си, намираща се на ул. “Христо Ботев“. Обичал да кани и гости. Местните ще го запомнят като изключително топъл, земен, весел човек, умеел да общува добре с всякакви хора. Така се държали и съпругата му Калина, както и двете им дъщери Гергана и Биляна. Често събирал близки и приятели на раздумка под сенките на два големи навеса в двора си. Никога не се хвалел с успехите и богатството си.

Беловци научавали за това от други източници. Говори се, че притежавал още един самолет, освен “Чесна“-та, с която е загинал. През лятото посещавал и плажа в родния си град. За последно бил там в неделя, окосил тревата в двора и казал, че бърза да тръгва, защото замислил да заведе семейството си на разходка.

Георги Бошнаков е единствен син на покойния вече инж. Ангел Бошнаков и педиатърката д-р Вера Бошнакова. Родът им е голям и много от хората в него са успели и уважавани. Майка му е възрастна и доста болна, а близките им се чудят как ще понесе мисълта, че е изгубила наведнъж и сина си, и снаха си, и двете си внучки, пише Блиц.

Бошнаков е крупен предприемач с няколко успешни бизнеса, включително производства на плоскости и пелети от отпадъци. Съпругата му Калина Корнажева е известна столична адвокатка.

Start typing and press Enter to search