„ВЕЧНАТА МУЗИКА“ СЪС СПЕЦИАЛНО ИЗДАНИЕ ЗА ПАНЧО ВЛАДИГЕРОВ

Предаването за класическа музика и джаз „Вечната музика“ подготвя специално издание, посветено на българския композитор със световна известност Панчо Владигеров. Изданието, което ще бъде излъчено на 28 март (четвъртък)  от 23.30 ч. по БНТ1 е част от проектите, с които обществената телевизия се включва в отбелязването на 120 години от рождението на   именития творец.

Специален гост в ефира на „Вечната музика“ е най-големият внук на маестрото, който носи и неговото име – Панчо Владигеров – младши. Зрителите на предаването ще се срещнат и с проф. д-р Борислава Танева – член на Инициативния комитет за честванията на композитора, с Ректора на Националната музикална академия проф.д-р  Димитър Цанев, диригента Григор Паликаров, Сара – Нора Кръстева –  художествен ръководител на балета на Софийската опера и балет и хореографа Донвена Пандурски, която реализира своя постановка на единствения балет на Панчо Владигеров „Легенда за езерото“ на сцената на националната ни опера.

В предаването тази седмица ще прозвучат и едни от най-известните творби на Владигеров, с които той е проправил пътя на българската класическа музика към световните сцени.  Зрителите ще  видят и уникално изпълнение на емблематичната рапсодия „Вардар“, дирижирана от своя автор, запазено в богатия видео архив на обществената телевизия.

Водещ на  предаването „Вечната музика“ е Марио Николов, режисьор – Константин Младенов, сценарист – Татяна Симеонова, редактор – Гергана Ковачева, а продуцент на поредицата –  Кристина Матеева.

  Гледайте предаването „Вечната музика“ в четвъртък от 23:00 часа по БНТ1!

 

Start typing and press Enter to search