Весела Димитрова: Момичетата са подготвени за големите очаквания към тях, ще ги оправдаят


„Това е най-дългоочакваната Олимпиада, естествено, вълнуват се както момичетата, така и всички спортисти и ръководители от делегацията, които току-що бяхме приети от президента. С вълнение и нетърпение очакваме Олимпийските игри. Те се подготвени, че очакванията към тях са големи. Вярвам, че ще ги оправдаят, дай Боже да са живи и здрави и всичко да е наред“, сподели старши треньорът на ансамбъл (жени) Весела Димитрова. Националния отбор по художествена гимнастика беше чат от делегацията, която присъства на официалната церемония в Гербовата зала на президентството, на която президента Румен Радев връчи националния флаг на президента на БОК Стефка Костадинова.

„Абсолютно готови и здрави са момичетата, отиваме като последна проверка в Минск и ни остават още броени дни, лагер в Япония и дългоочаквания старт. Тне за първи път ще участват на олимпийски игри. Вълнението при тях е голямо. Подготвили сме ги за всичко, което ги очаква. На 21 юли заминаваме за Мураяма – града домакин, който ни приема в последните четири години. Там ще направим двуседмичен лагер. На 1 август влизаме в олимпийското село и след това предстоят състезанията ни”, заяви още Весела Димитрова, която сподели и впечатленията си от проведената наскоро селекция за попълване на състава след Игрите в Токио.

„Не беше изненадваща за мен, че имаше на 60 кандидатки за националния отбор. Селектирахме момичетата до едно ниво момичетата, които биха могли да се включат. След това ще има още селекции и подбор. Много мотивирани, млади момичетата изявиха желание да играят в ансамбъла, което ни радва. Рейчъл Стоянов е чудесна гимнастичка. Има шанс да се пребори за първата петица. И в следващият олимпийски цикъл ще заложа на два ансамбъла. Целта ми е още по-силен втори състав. Момичетата в него не само трябва да заместват гимнастичките от първия отбор, но трябва да са абсолютно конкурентни“ , завърши Весела Димитрова

Start typing and press Enter to search