Българският Дон Кихот съчетан с Робин Худ се изказа твърдо в Нова тв

Веселин Марешки: Аз съм Дон Кихот в съчетание с Робин Худ

Партийната субсидия няма да стане един лев“, заяви в студиото на „Събуди се“ по Нова телевизия Веселин Марешки, лидер на „Воля“.

Той потвърди, че ако бъде внесен законопроект за такъв размер на субсидията, ПГ на „Воля“ ще гласува „за“.

По думите му, в основата на едни 2 млн. лв. се крият други проблеми, различни от това колко ще се дава на една партия за един глас.

„Не може да смятаме, че един е по-умен от народа, независимо дали се прави грешка или не. Но трябва народът постоянно да бъде питан. В по – мъдрите държави е така – всичко се решава с референдум“, каза Веселин Марешки.

Той коментира и притеснява ли го възможността партиите да се финансират от бизнеса. Марешки каза, че не разбира думите за задкулисия и напомни, че той никога не се е възползвал от политиката си в името на бизнеса си. На въпрос дали е Дон Кихот, лидерът на „Воля“ отговори: „Може би съм Дон Кихот в съчетание с Робин Худ“.

Относно това дали ще се кандидатира за кмет на София, Веселин Марешки заяви, че е съобщил за намеренията си с лек сарказъм. „Не може години  наред едни и същи хора да гледаме – чакаме Мая Манолова, Слави Трифонов… Ако почнат циркове да се разиграват, защо да не се кандидатирам? Ако реша да спечеля, ще спечеля“, заяви още лидерът на „Воля“.

Той обясни, че не е искал да стане евродепутат и заради това не е и спечелил и на изборите на 26 май. Според него мястото му е в България. „На мен не ми трябва да ставам в 6 часа. Нали знаете, че аз съм един от най-заможните българи?“, заяви Веселин Марешки.

Автор: ДЕСИСЛАВА СТАНЕВА/Новини бг

Start typing and press Enter to search