Виктор Николаев захапа вътрешния министър с въпросите на цяла България

На вчерашното заседание бяха обсъдени решения какво правим и какво предстои в борбата с корупцията. Ние работим много добре с новата агенция срещу корупцията. Има много реални случаи, които стават обществено достояние. За 2018 година имаме образувани досъдебни производства и привлечени като обвиняеми около 37 български граждани – всички те са за извършени корупционни действия.

Сред тях има кметове, държавни служители, хора от местната власт.

Това коментира вътрешният министър Младен Маринов.

КОМПИ има право да разследва министри, както и прокуратурата. При всеки сигнал се извършва проверка. Това, което излиза в медиите се възприема като сигнал и органите извършват проверка. Така отговори министърът на въпрос защо не се разследват и министри у нас.

А защо се чакат медиите да публикуват нещо, че да има проверка, захапа събеседника си Виктор Николаев, но отговор точно на този въпрос не отговори.

„Кой проверява проверяващите, например Пламен Георгиев за корупция“, продължи Николаев.

„Ако има пропуски в закона, той е нов закон, само на една година и би трябвало да…. Главният прокурор би могъл да провери абсолютно всеки“, посочи министър Маринов.

Има ли проблем с доверието на проверяващите?, продължи водещият на Нова тв.

„В конкретния случай не мога да коментирам. Г-н Георгиев не е от системата на МВР, с него работим по дадени ситуации“, отговори Маринов.

Как хората да разберат, че проверките са обективни в тази ситуация с апартаментите?, попита Николаев.

„Не мога да дам такава оценка, нека излезе проверката, има компетентни органи, това са проверими неща, но аз не мога да се произнеса в момента по този казус“, отговори министърът.

Хората не разбират как човек на държавна заплата може да си позволи асансьор в апартамента, обясни Николаев.

Ами тези отговори ще станат ясно след като се извърши проверката, отвърна му Маринов.

източник 

Start typing and press Enter to search