Влади Люцканов на 60!

Любимецът на поколения зрители на БНТ на гости в „Нощни птици”

 

Едно от емблематичните лица на Българската национална телевизия – режисьорът и актьор Владимир Люцканов, познат на широката зрителска аудитория просто като бате Влади, гостува на предаването „Нощни птици” за своя 60-годишен юбилей.

Кариерата на Люцканов е неизменно свързана с Обществената медия. В продължение на десетилетие той е водещ на две от най-обичаните детски предавания – „Телефеерия” и „Измислици премислици”. Мнозина си спомнят хитовия му авторски проект „Пътеводител на историческия стопаджия”, който преразказваше през призмата на хумористичния скеч знакови моменти от историята на България. Вече цели 17 години Влади Люцканов е и съсценарист и режисьор на „Умно село” – поредица от портрети на ярки личности – артисти, интелектуалци и общественици. А успоредно с телевизионните изяви той неизменно крачи и по дългия и труден път на призванието си – театъра.

 

Хиляда изненади

 В петък ролите ще са разменени. Стихът от песничката към „Измислици премислици” – „И какво очаквате от Влади, ако не хиляда изненаааади!”, е пренаписан за Искра Ангелова, която този път е вложила особена изобретателност в гатанките. Водещата избира нестандартен асоциативен подход, като подрежда на рояла куп малки фигурки, по които гостът да си припомни любими мигове от житейския си път.  За това какво означава да израснеш в семейство на артисти, за купоните във Френската гимназия, за първия мотор, първата цигара и първото излизане зад граница, за свободата и дефицита на оптимизъм, за театъра и телевизията ще говорим с неговите приятели.

Рокер, тенисист, пътешественик и авантюрист… а съвсем между другото и любител музикант. За зрителите на “Нощни птици” Влади Люцканов ще посвири на китара любимите си „Саймън и Гарфънкъл“, а за песента „гвоздей на вечерта” ще му акомпанира един от гостите – композиторът Стефан Димитров. Към вдъхновените изпълнения на гостите и звездния бенд на предаването ще се включи и дъщерята на Владимир Люцканов – Мила, която също е поела по стъпките му в театъра.

 

Гледайте „Нощни птици” този петък в 22 ч. По БНТ1!

Start typing and press Enter to search