ВМРО на среща с Борисов заради ромската агресия

Представители от ВМРО са се срещнали с премиера Бойко Борисов във връзка със зачестилите случаи на ромска агресия срещу служители на МВР и Министерство на отбраната и проблемите с битовата престъпност, съобщиха от пресцентъра на партията.

На срещата в Министерския съвет са присъствали Ангел Джамбазки, Александър Сиди, Милен Михов, Юлиан Ангелов, Красимир Богданов, Атанас Стоянов, както и заместник-министърът на правосъдието от квотата на ВМРО Николай Проданов.
От ВМРО припомнят, че вчера, след поредния случай на агресия в Куклен, отново са поискали спешното приемане на концепцията за справяне с маргинализираните маси, предложена от вицепремиера, министър на отбраната и лидер на ВМРО-БНД Красимир Каракачанов.

Отново поискахме служителите на реда да получат неприкосновеност и настояхме внесените в Народното събрание законопроекти за неизбежната отбрана, а именно отпадането на бързото производство за тежки престъпления, отпадането на „споразуменията“ с Прокуратурата и повишаване на наказанията за маловажни кражби да бъдат придвижени и гласувани в спешен порядък“, посочват от партията.

„Всички тези теми бяха подробно представени и обсъдени с министър-председателя Бойко Борисов“, информират от ВМРО.

Обсъдени са били и проектите за модернизация на армията.

По публикацията работи: Василия Пейчева

Прочети още на: https://www.dnes.bg/politika/2019/04/30/vmro-na-sreshta-s-borisov-zaradi-romskata-agresiia.409039

Start typing and press Enter to search