Волейболистките ни с уникална фотосесия в Античния театър

Националният ни отбор  по волейбол за жени засне уникална фотосесия на Античния театър в Пловдив в навечерието на Европейското първенство, което започва в сряда. Специалното събитие бе кулминацията на официалния Трофи тур на златната купа за шампиона от Евроволей 2021, който Лидл България организира за феновете в Града под тепетата.

Благодарение на партньора на Българската федерация по волейбол, в България пристигна реалният златен трофей, който ще бъде връчен на шампиона от Европейското първенство. Близо десет хиляди граждани и гости на Пловдив се възползваха от уникалната възможност да се снимат със златната шампионска купа и да спечелят свежи награди по време на Трофи тура на знакови локации в града.

Всички, които не са успели да се възползват от възможността, може да го направят непосредствено преди мачовете на българския тим в зала „Колодрума“. Пред спортното съоражение ще бъде изградена специална фен зона за Евроволей 2021, а от 16,30 часа в дните на мачовете от груповата фаза след старта на шампионата на 18 август феновете отново ще могат да се снимат с мечтания трофей.

В българския лагер са изключително доволни, че имат възможността да играят на Европейското първенство пред българска публика. А след фотосесията със златната купа на Античния театър споделиха амбициите си за първенството и емоциите да вървят по пътя към трофея именно в Пловдив.

„Самата комбинация – да сме на знаково място като Античния театър в Пловдив с купата, за която всички волейболни нации в Европа мечтаят и към която се стремят, създава уникално усещане. Имаме възможността да покажем на всички по света красотата на най-стария жив град в Европа и пословичния ни отборен дух. Като отбор ние сме си поставили сериозни цели. Бъдете сигурни, че ще направим всичко по силите си, за да ги постигнем“, заяви селекционерът на националния отбор на България по волейбол за жени Иван Петков.

„Радвам се много, че именно в Пловдив с националния отбор ще играем мачовете си на Европейското първенство. Тук имам много приятни спомени с „Марица“, хората са страхотни, а публиката е страшно мотивираща – кара те да се чувстваш страхотно и да искаш повече от всякога да си оставиш сърцето ни игрището“, заяви централният блокировач на националния отбор на България по волейбол за жени Нася Димитрова.

Програма на мачовете от Група „В“ на Европейското първенство по волейбол за жени в зала „Колодрума“ в Пловдив:

18 август

20:30 часа България – Гърция

19 август

17:30 часа Испания – Чехия

20:30 часа Германия – Полша

20 август

17:30 часа Чехия – Германия

20:30 часа Гърция – Полша

21 август

17:30 часа Чехия – Полша

20:30 часа България – Испания

22 август

16:00 часа Гърция – Испания

19:00 часа България – Германия

23 август

17:30 часа Гърция – Чехия

20:30 часа Полша – Испания

24 август

17:30 часа Германия – Гърция

20:30 часа България – Чехия

25 август

17:30 часа Испания – Германия

20:30 часа България – Полша

 

Start typing and press Enter to search