„Любовта винаги е била моята тема“, сподели авторката по време на събитието

 

Танц на вселени“ – дебютният роман на едно от най-новите имена в българската литература Антония Нотева – беше представен за първи път в навечерието на Деня на влюбените. На 11 февруари в „Книгата“ в премиерата на нетипичната романтична комедия се включиха управителят на издателство „Ентусиаст“ Виктория Бисерова, журналистката Ива Дойчинова и Ани Младенова – редактор на романа и главен редактор на списание GLAMOUR.

Освен че е дългогодишен държавен служител, Антония Нотева има втора „тайна“ творческа самоличност. Тя е автор на стихове, отличени от Националния литературен конкурс „Витошко лале“ и от Националния конкурс за поезия „Пролет моя“. Автор е на стихосбирката „Дресьор на хаоса“ и на над 40 статии за популярни светски и женски сайтове. В първия си роман „Танц на вселени“ с голяма доза чувство за хумор Антония разказва сладка и секси нетипична история за любовта, влюбването и за онова, което сме готови да пожертваме по пътя към щастието.

По време на събитието авторката не скри радостта и вълнението си. „Това е моето дете, което се ражда в реалността днес. Това е миг, в който започваш да вярваш в сбъдването на мечтите“, сподели тя. „И аз като главната героиня имам нужда да живея поне в два свята, защото имам нужда от красота, от творчество. Работя прозаична работа, но човек винаги трябва да намери начин да бъде себе си. Романът е доказателство, че не трябва да живеем само във фантазиите си“.

„Бях запленена от тази книга още от първата страница“, сподели издателят на „Танц на вселени“ Виктория Бисерова. „Това, което я отличава от останалите любовни романи, е чувството за хумор, което откриваме още в началото. То е неподражаемо, не е самоцелно. Няма други такива заглавия, писани от български автори. Антония е откритие в този жанр в българската литература и вярвам, че за тази книга ще се говори дълго.“

Журналистката Ива Дойчинова е един от първите читатели на новия роман. Според нея тази книга е предвидима в своята структура, но е непредвидима в детайлите и в начина, по който се изграждат случките. „Има блестящ диалог – бърз, ироничен, точен и точно когато ти става много сладникаво, Антония ти казва: „Не, сега малко ще ти покиселее“.

„В ръкописа на книгата личеше, че всяка една дума е изживявана“, каза редакторът Ани Младенова. „Надявам се в навечерието на Св. Валентин това да е една любовна история, която публиката ще приеме с удоволствие и с много смях и усмивки.“

 

- РЕКЛАМА - евтин куриер