ВСЯКО ЗЛО ЗА ДОБРО – песен на Магдалена ДЖАНАВАРОВА и Веселин ПЛАЧКОВ

КУЛТУРА ВСЯКО ЗЛО ЗА ДОБРО - песен на Магдалена ДЖАНАВАРОВА и Веселин ПЛАЧКОВ

Песента “ВСЯКО ЗЛО ЗА ДОБРО”, в изпълнение на Магдалена ДЖАНАВАРОВА и Веселин ПЛАЧКОВ, е шестата песен от проекта “Пеещи артисти”, който стартира на 15 Септември 2020 с песента “Ля Ля” (Людмила Сланева и Герасим Георгиев – Геро), а след това премиера имаха – “Българският тъпан” (Симеон Владов),
“Кутийка за спомени” (Татяна Лолова),
“Я, сметни” (Биляна Петринска и Марио Николов) и
“Роднина на дъжда” (Добрин Досев)
“Пеещи артисти” съдържа 10 нови български песни (повече подробности виж в края на това съобщение)

Това е историята за една двойка, която работи в прочут ресторант и която търси пътища към себе си. Това е и първата песен от проекта с подчертано “твърд” характер в “Рок музиката”.


А в клипа ще откриете и една винилова плоча – разберете защо…

Но това е историята на клипа, а ето и историята на песента:

Първоначално песента беше написана за едно талантливо 9-годишно дете. Казва се Анжелина Денчева.Тя вече имаше участия и награди от много конкурси и фестивали. Харесваше ѝ да пее и рокпарчета, дори пя на един от концертите на Ахат – изпълни “Черната овцазаедно със Звезди. За нашия проект текста написа Явор Кирин, сътворил и някои от текстовете на Лили Иванова. Анжелина започна да учи и оперно пеене, участва в спектакли на Музикалния театър и операта. В един момент реши, че не иска да се отклонява от класиката. Тогава майка ѝ предложи да запишем песента с друг изпълнител. Каза, че е много хубава и хората трябва да я чуят. Светослав Лобошки веднага се свързва с екипа на “Пеещи артисти” и я предлага.


Изборът на Маги Джанаварова за тази песен е предложение на Димитър Маринов – нашият актьор в Холивуд. Веселин Плачков пък приема да участва в този дует, за да покаже (и докаже) на своята съпруга – певицата Мариана Попова – че и той може да пее.


Както се казва – Всяко зло за добро!

Още теми...