Whisky, Rum & Wine test 2019 с вълнуващ старт!

Най-значимото събитие, обединяващо спирит и вино индустрията Whisky, Rum & Wine test 2019 днес даде своето пето начало за 5-ти път в зала „София“ на хотел Marinela.

В официалната част на събитието присътващите гости, журналисти и почитатели на най-добрите спиртни напитки бяха приветствани от организаторът на събитието – Петър Керемедчиев, както и от Н. Пр. посланика на Ирландия в България г-н Майкъл Форбс и Н. Пр. зам.– посланика на САЩ в България Джъстин Фридман.

Петър Керемедчиев сподели, че огромният интерес към събитието го стимулира да надгражда непрекъснато този проект и през тази година с екипа си са подготвили над 45 бара с близо 500 редки слекеции на най-отбраните и лускозни брандове в категориите – уиски, ром, ликьори и вина. След това той даде думата на г-н Майкъл Форбс, който запозна с присъстващите с впечатляваща фактология, свързана с Ирландското уиски и присъствието му в България, като не пропусна да демонстрира страхотно чувство за хумор и обяви спиртната напитка, произвеждана в родината му като най-добра сред останалите. Зам-посланика на САЩ Джъстин Фридман сподели, че американското уиски е много търсено в България през последните няколко години и е отбелязан рекорден износ, което е превърнало държавата ни в стабилен пазар за САЩ.

Във финалната част на официалното откриване г-н Керемедчиев призова присъстващите да се насладят на богатството от напитки и да консумират разумно и с мярка.

Стартират и майсторските и дегустационните класове представени от престижни бранд амбасадори, собственици на марките и експерти, които в рамките на 60 минути ще запознават участниците с историята, производството, марките, индустрията и културата на консумация.

Утре, във втория  ден на Фестивала – Събота 30.03 от 14:00 до 22:30 часа на фона на специално селектирана музика ще се състои презентация на огромна гама от драми – посетителите могат да дегустират свободно в зала Вино, а ВИП талонът, предлаган на касата на мястото на събитието ще предостави възможност за дегустация на изключително стари и редки уискита.

Очакваме ви!

Location : Hotel Marinella Sofia, 100 James Boucher Blvd. halls Sofia I, II, III and foyer; 16 Master classes – Kyoto, Madara, Elena halls Dates – 29 March and 30 March 2019 First day: 29.03.2019; 15:30 – 23:00 Second day: 30.03.2019; 14:00 – 22:00

Повече информация на : http://whiskyrumwine.com/за-събитието

Start typing and press Enter to search