За четвъртия – няма! Всеки трети с месечен бонус към заплатата си.

По публикацията работи: Камелия Цветанова

Всеки трети българин получава месечен бонус към заплатата си. Това показва анализ на международния портал за заплати Paylab, направен в 12 държави.

Най-често добавка към възнаграждението взимат топ мениджърите и квалифицираният персонал във фирмите – 34% от всички. А най-рядко такъв се полага на техническия персонал – 21 на сто от хората на такава позиция, пише „Труд“.

Страните, в които тази придобивка е най-често срещана, са Чехия, Словакия и Словения. Там месечен бонус получават близо половината от заетите. Добавката към заплатата е най-малко разпространена в Румъния и Финландия – между 1 и 10% от хората, заемащи съответна позиция във фирмата, показва изследването.

Според него младежите, които за първи път навлизат на пазара на труда, имат най-амбициозни очаквания по отношение на техните заплати. Те искат да получават средно с 9 на сто по-високо възнаграждение от реалното.

Колкото повече се увеличава възрастта на кандидатите за работа, толкова по-близки до реалността са очакванията им за заплата.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/notifikacii/2019/02/06/vseki-treti-s-mesechen-bonus-kym-zaplatata-si-za-drugite-niama.401310

Start typing and press Enter to search