За еднаква екипировка на полицаите в ЕС ще работи ВМРО

За еднакво оборудване и екипировка на полицаите във всички страни-членки на ЕС ще работят евродепутатите на ВМРО. Този ангажимент те поеха пред ръководството на полицейския синдикат СФСМВР.

От синдиката ще се срещнат и с останалите партии, за да чуят и тяхната позиция по проблема. По думите на председателя му Валентин Попов  водачът на листата на ВМРО Ангел Джамбазки вече е поставил въпроса пред европарламента през 2017 г.

На срещата на кандидатите за евродепутати от партията присъства и зам.-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов. 251 са били нападенията над полицейски служители за миналата година, цитира той статистиката.

Категорично осъждаме всяко посегателство над полицаи или военни, заяви Ангел Джамбазки. По думите му сигурността е една от сферите, където ВМРО настоява за общи действия. Съдебната власт има много странен двоен аршин, заключи евродепутатът и водач на листата на войводите. И даде за пример факта, че циганите побойници, нападнали командос във Войводиново, получиха условни присъди, а полицаи, които са изпълнявали служебния си дълг, са били осъждани на по 30-40 г. затвор.

Служителите на реда трябва да бъдат абсолютно недосегаеми, категоричен е Джамбазки, а зад тезата му застанаха и останалите в листата, които участваха в срещата – Александър Сиди, Андрей Слабаков и ген. Шивиков.

Според Слабаков тази инициатива е изключително закъсняла и след сформирането на новия европарламент това трябва да бъде направено спешно.

„Посегателството към полицай е посегателство към самата институция. Вчера чух, че това било хулиганство“, възмути се режисьорът по повод насилието в Куклен. „Мен не ме интересува дали това са група пияни цигани, група пияни българи или група пияни марсианци, а че се посяга на униформени“, допълни той и посочи, че трябва да бъде приложена цялата твърдост на закона.

„Полицаите трябва да могат да се защитят с оръжието, което ност, защото то не е за украса“, заяви и Александър Сиди. От партията ще се опитат отново да отворят темата, за да направим онези законодателни инициативи, които да гарантират, че всеки полицай може да защити себе си и семейството си. „За да спрем да чуваме, че някой е нападнал полицейски служител“, каза депутатът, който е и кандидат за ЕП.

Start typing and press Enter to search