За камерите на Huawei P30 Pro

 Радослав Славчев

Новите смартфони на Huawei – P30 и P30 Pro се опитват да направят мобилната фотография по-близка до професионално ниво, подобно на Samsung, Apple и Google. От двата нови модела, Huawei P30 Pro е водещ смартфон, който разполага с четворна Leika камера.

Уникалните снимки стават от фото слот, състоящ се от 20-мегапикселов ултра широк, 40-мегапикселов широкоъгълен, 8-мегапикселов петкратен телефото обектив, който достига до 10x хибридно увеличение (или до 50x цифрово увеличение) и обектив за отчитане на дълбочина (Time-of-Flight).

Предната камера, която се използва за селфи снимки също не е за подценяване. Тя е 32-мегапиксела. Има подобрения и при видео заснемането, като функция, наречена “двойно виждане” видео. Тази функция използва две от задните камери, за да записва различни перспективи едновременно.

Huawei набляга на мощността на камерите, за да привлече потребители, и така да внесе някаква иновация на пазара. P30 серията идва в момент, когато Huawei се бори активно с интензивната конкуренция от Samsung и Apple, както и от други известни китайски марки като Xiaomi, Oppo и Vivo.

Start typing and press Enter to search