Защо качваме килограми?

Причините защо качваме килограми са толкова различни, колкото сме различни и ние. Но все пак има някои общи причини, които ни карат да наддаваме неприятни килограми и вижте кои са те…

Хранене при стрес

Когато сме стресирани, не осъзнаваме всъщност колко изяждаме и какво.

Ако това състояние продължава няколко поредни дни, със сигурност ще натрупате много празни калории. Вместо това, отпуснете напрежението с упражнения и изгорете излишни калории.

Емоционално хранене

Също както яденето под стрес, и емоционалното хранене не е най-добрата идея в такъв момент. Ако сте тъжни, самотни, отекчени, храната няма да ви помогне.

Пропускане на упражнения

Няма ефетивен план за отслабване, който да не включва спорт. Много често, когато постигнем желани килограми, ние спираме упражненията и по този начин не горим същия брой калории.

Случайно преяждане

Не си позволявайте нито веднъж да прекалите с храненето, защото всичко в повече се „лепи” веднага. Старайте се да консумирате на малки порции, редовно и няма да имате проблеми с килограмите.

Недостатъчно сън

Знаете ли, че ако не се наспивате достатъчно, може да качвате килограми? Редовният и достатъчен сън е задължителен за правилното функциониране на тялото ни, а ако то не функционира добре, може да наддавате килограми, без даже да се насладите на чийзкейк!

Хормонални промени

Много често през месечния цикъл могат да се наддадат допълнителни килограми, заради задържане на вода и други хормонални процеси. Но не се притеснявайте, веднага щом „периодът” свърши, всичко се връща както по старому.

Мускулите тежат повече от мазнината

Ако тренирате упорито и правите сериозни мускули, и в същото време се чудите защо кантарът показва повече килограми, това е защото мазнините се топят и се превръщат в мускули. А мускулите всъщност тежат повече от мазнините!

bg7.eu

Start typing and press Enter to search