Завършиха ремонтите на 3 участъка от първокласния път Гюешево-Кюстендил-Перник

Завършиха ремонтите на три участъка от първокласния път Гюешево-Кюстендил-Перник. Предвижда се при сухо време да бъде положена маркировката и да бъдат монтирани мантинели.

Ремонтите в трите участъка по трасето – 5 километра при село Цървеняно в Коньовския балкан, 4 километра до границата с Пернишка област и 3 километра в обратната посока между селата Жилянци и Враца, от Кюстендил към КПП „Гюешево“, продължиха  през цялата година и струват над 8 милиона лева.

Рехабилитацията не спря и когато на един етап от АПИ спряха финансирането на всички обекти в страната. Изпълнители са пернишка фирма и „Пътно поддържане“ – Кюстендил.

Директорът на дружеството инж. Милчо Георгиев.

„Участъкът е ремонтиран. Няма маркировка сега. Започнаха да я правят. Трябва да направят и към Мирово, Жилянци – Мирово, горе на Цървеняно също трябва да се прави, на Коньово-Горна Върбица трябва да се прави“.

Община Кюстендил също има готовност да обяви обществена поръчка за полагането на маркировка по входните артерии на града – нещо, което се отлага от години, каза на последното заседание на Общинския съвет кметът Петър Паунов.

Start typing and press Enter to search